AGD Beyşehir’de kitap kafe açtı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Beyşehir Şubesi ‘Kırk Satır Kırk Yıl Hatır’ isimli kitap kafe açtı. Gençlik ve Spor Bakanlığının da destekleri ile hizmete açılan kitap kafe Beyşehirli gençlerce yoğun ilgi gördü

Kırk Satır, Kırk Yıl Hatır Kitap Kafe’nin açılışında konuşma yapan AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, ‘’Açılan bu mekanın gençlerle dolup taşacağından şüphem yok. AGD, milli manevi değerlerine bağlı, sevdası Türkiye olan, vatan millet aşkıyla yanan, anne ve babasına saygılı, topluma faydalı bir insan yetiştirme amacıyla kurulmuş olan yaklaşık 50 yıldır faaliyette olan, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük gençlik teşkilatı. Dernek olarak topluma faydalı insan yetiştirmenin yanı sıra, gençliğin elinden tutma, mağdur ve mazlum insanlara yardım etme noktasında da faaliyetler yürütüyoruz" dedi.

GENÇLERLE GÜZEL ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ

Kitap Kafe hakkında değerlendirmelerde bulunan AGD Beyşehir İlçe Başkanı Hasan Uzun, ‘’Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığımız proje başvurusunun kabul görmesi ile birlikte kitap kafemizi açtık. Gençler buraya hem kitap okumaya hem de kafeye gelebilecek. Tabi kafemizde yalnızca kitap okunmayacak. Çeşitli faaliyetlerle gençlere yönelik güzel etkinlikleri de gerçekleştireceğiz. Okçuluk, kaligrafi, Arapça kursları gibi etkinlikler de kitap kafemiz içinde yer alacak. Bunların yanında yazar söyleşileri, konferanslar da düzenleyeceğiz’’ şeklinde konuştu. Hasan Uzun ayrıca, ‘’Kitap kafemiz Beyşehir’in en merkezi yerinde bulunuyor. Bakanlığımız ile ortak yürüttüğümüz bu proje daha şimdiden yoğun katılıma ev sahipliği yapmakta. Özellikle kitap kafemize ders çalışmaya gelen genç kardeşlerimiz var. Gençlerin yanında kitap kafemize her yaştan ilginin olduğunu da söyleyebiliriz’’ şeklinde konuştu.

OKUMAK FARKINDA OLMAKTIR

Açılış programında okumanın önemine değinen İlçe Başkanı Hasan Uzun, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Okuyan insan gök yüzüne baktığında kainatın yaratılışını fark eder, okumak farkında olmaktır. Bunu hepimiz biliriz, herkes kitap okumanın önemini, güzel olduğunu bilir, her yerde konuşulur. Tabi ki uygulama noktasında elhamdülillah ülkemizde belli bir orandayız, ben çok olumsuz konuşmak istemiyorum ümit varız ve ümit verici bir tablo var. Ama neyi okumalı, bu noktada insanlara yol gösterecek belki mekanlara, insanlara, kuruluşlara, projelere ihtiyaç vardı, biz de bu projeyi gerçekleştirerek buna hizmet edeceğimizi düşünüyoruz." Konuşmaların ardından Kırk Satır Kırk Yıl Hatır Kitap Kafe Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla hizmete açıldı.

EYYÜB KARAKUZU 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri