AGD bayrama hazır

AGD’nin birçok bölge ve ülkede kurban kesim merkezlerini kuracağını kaydeden Mehmet Parlak, “Bayramın ikinci günü ikindi vaktine kadar bağış yapılan kurbanların kesimi yapılacaktır” dedi

Anadolu Gençlik Derneği  (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, düzenlediği basın toplantısında AGD’nin Kurban Bayramı’nda yapacağı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi ve Genel Merkezi’nin  yardımlara hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Parlak, “Türkiye başta olmak üzere, Milli Görüş organizasyonu sayesinde tüm dünyada muhtaçlar için kurban yardımı çalışmasını planlamış ve bu yardımları gerçek sahiplerine ulaştırmayı hedeflemiştir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da muhtaçların yüzünü güldürmeye talip olan Anadolu Gençlik Derneği, eğitim gören kız ve erkek öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemiştir. Maddi koşulları iyi olmayan ve memleketlerinde de temel besin gıdası olan eti çok fazla tüketemeyen gençlerimizin yıl içindeki ihtiyaçları da bu kurban organizasyonları sayesinde hayırseverlerimizin bağışları ile sağlanmaktadır” dedi.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAYIZ

Öğrencilerin yanı sıra ihtiyaç sahibi muhtaç ailelerin de Kurban Bayramı’nda evlerine neşe ve huzuru ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Parlak, “Yalnız olmadıklarını hissettirmek ve İslam’ın en temel özelliklerinden şefkat, merhamet ve yardımseverliği gönüllerine nakşetmek için AGD Konya şubesi olarak özellikle kurban bayramı ve diğer günlerde de aile ve öğrencilere yönelik yardım çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalarda köprü vazifesi görevini yaparak hayırsever ve paylaşmayı dinin bir emri ve efendimizin sünneti olarak gören, gönlü zengin kişiler ile gerçekten yardıma muhtaç kişileri buluşturmayı amaç edinmiştir. Konya, Türkiye ve 3 kıtada yapılan organizasyonlar sayesinde, nerede bir yoksul muhtaç varsa oralara bu çağrının ve bereketin ulaştırılmasına gayret edilmektedir. AGD birçok bölgede ve ülkede kurban kesim merkezleri kurarak bu anlamda da insanımıza yardım etmeyi hedeflemektedir” diye konuştu.

BAĞIŞLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

Yurtiçi kurban fiyatının 600 lira olduğunu kaydeden Parlak, AGD Genel Merkez’i aracılığıyla da yurtdışında bağışlanan kurbanlar kesildiğini söyledi. Yapılan organizasyon çerçevesinde bayramın ikinci günü ikindi vaktine kadar bağış yapılan kurbanların kesimi uzman kişiler tarafından gerçekleştirileceğini söyleyen Parlak, “Daha sonra bağış sahiplerine bilgi verilecek ve bu bağışlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Mevcut bulunan ihtiyaç sahibi aile ve öğrenci listesi göz önünde bulundurulacak, ayrıca irtibatlı olunan kurum ya da kuruluşların ve ya anlık ihtiyaçlara da azami ölçüde cevap vermenin gayreti içinde bulunulacaktır. Kurban hissesi bağışında bulunan vatandaşlarımızın yanı sıra, kurban derisi ve sakatatlarını da bağışlamak isteyen hayırseverlerimizin bağışlarını teslim edebilmeleri sağlanacaktır. Kurban derisi yoksulun ve yetimin hakkıdır onun için kurban derilerini de en iyi şekilde değerlendirmek bir vazifedir. Bunun için özellikle Konya da bir çok çardak ve kesim merkezinde Anadolu Gençlik Derneğinin görevlilerini bularak yerinde de bağışta bulunabilme imkanı vatandaşlarımıza sunulacaktır” ifadelerini kullandı. Her nevi nakdi ve ayni bağışların makbuz karşılında teslim alınacağının da bilgisini veren Parlak sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada vatandaşlarımızın vermiş olduğu mesuliyeti ve duydukları güveni hakkıyla yerine getirmeye çalışan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesine 0332 353 23 24 ve 0332 353 72 68 nolu numaradan ulaşmaları yeterli olacaktır. Şimdiden katkıda bulunan tüm yardımsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı iletiyor ve hayırlı bayramlar diliyoruz.”

MEHMET AKİF SÜTÇÜ       

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri