Ağbaba: Türkiye Taşeron Cumhuriyetine Döndü

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye taşeron cumhuriyetine dönmüş durumda. Devlet en büyük üst işveren haline gelmiş." dedi. Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada 21 bakanlığı geçici ve sözleşmeli...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye taşeron cumhuriyetine dönmüş durumda. Devlet en büyük üst işveren haline gelmiş." dedi.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada 21 bakanlığı geçici ve sözleşmeli işçilerle ilgili yönelttiği soruların yüzde 10’unun cevaplandırıldığını belirtti. Soru önergelerine verilen cevaplara göre Türkiye’nin taşeron cumhuriyetine dönüştüğünü ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti: "Bakanlıklardan gelen yanıtlara göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda 520 geçici işçi istihdam ediliyor. Aynı şekilde 4/C statüsünde bin 673 sözleşmeli personel bulunuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda ise hizmet alımı ile çalıştırılan personel sayısı 29 bin 768 olarak dikkat çekiyor. Kalkınma Bakanlığı'nda 195 alt işveren işçisi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda 200 sözleşmeli personel ve 429 taşeron işçi çalışıyor. AB Bakanlığı'nda ise sözleşmeli veya geçici işçi kadrosunda personel istihdamı bulunmuyor ancak 107 alt işveren personeli çalışıyor. Ekonomi Bakanlığı'nda temizlik, güvenlik ve yemek; hizmet alımı yöntemi ile temin ediliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda ise merkez teşkilatta 185, DSİ Genel Müdürlüğü'nde 354, Orman Genel Müdürlüğü'nde 110, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde 183 taşeron personel görev yapıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda ise 68 sözleşmeli personel görev yapıyor. Maliye Bakanlığı'nda ise merkez ve taşra teşkilatında 35 geçici işçi, 41 sözleşmeli personel ve 729 geçici personel görev yapıyor, hizmet alımı yöntemiyle firma çalışanı olarak ise 802 kişi görev yapıyor. Türkiye taşeron cumhuriyetine dönmüş durumda. Devlet en büyük üst işveren haline gelmiş."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri