Ağaç işleri sektörü kümeleşiyor

Mevlana Kalkınma Ajansı ile Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği Ağaç-Orman Ürünleri İşbirliği ve Kümelenme Paneli" sektörün tüm paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi

Mevlana Kalkınma Ajansı ile Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği Ağaç-Orman Ürünleri İşbirliği ve Kümelenme Paneli" sektörün tüm paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda yapılan panele Karaman Vali Yardımcısı Vekili Erkan İsa Erat, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ziya Burhaneddin Güvenç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Birol MERCAN,  Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman Katıldı.

Panelin açılış Konuşmasını yapan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Mevlana Kalkınma Ajansı olarak yatırım destek ofisimiz kanalı ile sektörde kümelenme potansiyelinin nabzını tutmak için sektör içerisinden ürün portföyleri farklı firmalara saha ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu ziyaretlerin daha önce gerçekleştirilen teorik çalışmaları doğrular nitelikte olduğunu belirten Akman, “Ziyaretler sonucunda sektöre ait ilk göze çarpan nokta sektörün gelişme potansiyelinin yüksek olduğuydu. Firmalarımız büyük çoğunlukla gelişim ve değişim çabalarında olduklarını gördük. Bu tablo Türkiye’nin 2023 vizyonunun konuşulduğu şu günlerde, hem ülke hem bölge hem de sektör adına gerçekten memnuniyet verici” dedi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Atik de yaptığı konuşmada, “Sektör temsilcilerinin bir araya gelerek sektörün ekonomiye katkısını artırma noktasında çalışmalarda bulunması büyük önem taşımaktadır. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sektör temsilcilerinin birlikte hareket etmesine çok önem vermekteyiz” dedi.

Panelde Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, kümelenme konusundaki tecrübelerini aktardığı konuşmasının ardından panele geçildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi İktisat Bölümünden Yrd. Doç.Dr. Birol Mercan, Konya Otomotiv Yan Sanayi İş Kümesi kapsamında yapılan çalışmaları anlattığı bir sunum yaptı. MEVKA Uzmanı Turgut Yokuş, Türkiye'de Kümelenme Politikaları, Sektörel Bakış, Sektörün bugünü ve geleceği ile Kümelenme Teşvikleri konusunda bilgilendirmede bulundu. Panelistlerin sunumlarını tamamlamasının ardından soru cevap kısmına geçilerek programın genel değerlendirilmesi yapıldı. Genel değerlendirme bölümünde Ağaç-Orman Ürünleri ve Mobilya Platformu kurulması fikri kabul edildi.Ağaç-Orman Ürünleri ve Mobilya Platformunun ilk toplantısının 31 Ağustos 2012 tarihinde Karaman’da yapılması kararlaştırıldı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri