Ağabey Korkmaz: Başka Analar Ağlamasın, Başka Ali İsmail Korkmazlar Ölmesin

Eskişehir’deki Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, Ali İsmail davasının artık ailelerin değil bütün ülke insanlarının davası haline geldiğini söyledi. Ağabey Korkmaz, "Bizim isteğimiz...

Eskişehir’deki Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, Ali İsmail davasının artık ailelerin değil bütün ülke insanlarının davası haline geldiğini söyledi. Ağabey Korkmaz, "Bizim isteğimiz başka analar ağlamasın, başka Ali İsmail Korkmazlar ölmesin." dedi.

    CHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından, Eskişehir’deki Gezi olayları sırasında darp edilmesi sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için panel düzenlendi. Panele Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabey Gürkan Korkmaz ve CHP Milletvekili Durdu Özpolat katıldı.

    Program için Kayseri’ye gelen Korkmaz ailesi Çarşamba günü yapılacak duruşma ilgili de basın mensuplarına açıklama yaptı. Anne Emel Korkmaz, "İnşallah katiller cezalandırılır. Karar çıkmasını bekliyoruz." dedi. Ağabey Gürkan Korkmaz, yarınki duruşmada bir karar beklemediklerini belirterek “Savcı mütalaasını sunacak. Sunan mütalaaya göre son savunmalar yapılacak. Karşı tarafta yine son savunma için süre isteyecek. Mahkemede karar için ek süre isteyecek ve gelecek duruşmada son savunmalar yapılıp karar verileceğini düşünüyoruz. Bizim beklentimiz, ailemizin, bütün toplumun adalet duygusunu tatmin edecek ceza verilmesini istiyoruz. Bu bizim ailemezin davası değil. Özgürlük isteyen, vatandaşların eşit olduğu bir ülke isteyen herkesin davasıdır. Bizim davamız değil. Biz ne yapsak Ali İsmail gelmeyecek. Biz yeni Ali İsmailler gitmemesi, annelerin ağlamaması için hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

    Gezi olaylarında hayatlarını kaybedenlerle ilgili görülen davalar hakkında da değerlendirmede bulunan Gürkan Korkmaz, "Ne Ethem Sarısülük davasında ne de diğer davalardaki uygulama ve kararlar tatmin etmedi. Adalet duygusunu daha çok zedeledi." diye konuştu.

    Baba Şahap Korkmaz ise duruşma ile ilgili olarak "İstediğimiz sonuç olur. Toplum adına yararlı sonuç çıkar." şeklinde değerlendirmede bulundu. Ethem Sarısülük ailesine yapılanlarla ilgili de yaşadıkları acıyı gösteren Şahap Korkmaz, "Ethem Sarısülük ailesine verilen ceza haksızlıktır. Sonuçta ailenin yüreği yandı. Direk bir hareketleri varsa hemen yargıya gitmemelidir. Bağışlanmalıdır. Yürekleri yandı. Biz de öyleyiz. Sonuçta tahammül etmek zor oluyor. Evladını kaybetmiş. Yüreğinden bir parça kopartılmış." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri