Afyonkarahisar'da Şifalı Aşurenin Duası Yapıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure programının duası yapıldı. Afyonkarahisar Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, 60 bin kişiye aşure dağıtacak. Afyonkarahisar Belediyesi 6 yıl önce...

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure programının duası yapıldı. Afyonkarahisar Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, 60 bin kişiye aşure dağıtacak.

Afyonkarahisar Belediyesi 6 yıl önce Sultan Divani Hazretleri tarafından 16. yüzyılda yapılan şifalı aşure etkinliğini aynen başlatma kararı almıştı. Bunun üzerine Mevlevihane'de bulunan o dönemden kalma aşure kazanının aynısı olmak üzere 40 adet bakır kazan yaptırılarak, şehirde yaşayan ve bu geleneği yaşatmayı arzu eden 40 aileye tahsis edilmişti. Duası yapılan şifalı aşurenin dağıtımı yarın Cuma Namazına müteakip Mevlevi Türbe Camii bahçesinde 40 kazanda, 40 kazanın başında 40 hafız olmak üzere, 60 bin porsiyon aşurenin dağıtımı yapılacak.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ikram edilecek aşurenin ilimize ve ülkemiz insanına sağlık ve bereket getirmesini diledi. 500 yılı aşkın geleneğin devamını dileyen Çoban, şifalı aşurenin yarın Cuma namazını müteakip başta Mevlevi Türbe Camii olmak üzere ilimizin 30 ayrı noktasında dağıtımı yapılacağını belirtti. Çoban'ın konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Ardından 29 çeşit hububattan yapılan şifalı aşure mayası vatandaşlara dağıtıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri