Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıl dönümü Afyonkarahisar'da törenlerle kutlandı. Şehir stadyumunda yapılan törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıl dönümü Afyonkarahisar'da törenlerle kutlandı. Şehir stadyumunda yapılan törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Kemalettin Yılmaz, askerler, polis, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

    Coşkulu bir şekilde kutlanan törende Vali Hakan Yusuf Güner, ve protokol üyeleri askeri araçla stadyumda selamlama yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Hakan Yusuf Güner bir konuşma yaptı. Güner, Cumhuriyet’in Türk milletine getirdiği kazanımlardan bahsetti. Cumhuriyet’in 91. yılına ulaşmanın coşkusunu yaşandıklarını belirten Güner, "Cumhuriyetimizin kurulduğu andan bugüne kadar sağlık, eğitim, ulaştırma ve her alanda yapılan büyük atılımlarla ülkemiz bir dünya devleti haline gelmiştir. Son yıllarda ülkemizin çevresinde yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında yersiz, yurtsuz kalan insanlara dünyada en önce Türkiye’nin elini uzatması aslında ülkemizin ne kadar büyük olduğunun bir göstergesidir." dedi.

    Konuşmaların ardından etkinlik kentteki okullar arasında yapılan resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerinin ödül vermesi ile devam etti. Ödüllerin verilmesinin ardından etkinlik geçiş töreni ile devam etti.

    Törene katılanlar bayrak ve flama taşıyan grubun geçişi ayakta selamlarken, askeri birlik ve Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin geçişi ise törene katılanlardan büyük alkış aldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri