Afyon'da Trafik Dedektifleri Projesinde 4 Binden Fazla Öğrenciye Ulaşıldı

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamında okullarda teorik ve uygulamalı eğitimlere başladı. 3 yıl sürecek proje kapsamında trafik bilinci yüksek gençler yetiştirilmesi hedefleniyor.Emniyet Müdürü İbrahim...

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamında okullarda teorik ve uygulamalı eğitimlere başladı. 3 yıl sürecek proje kapsamında trafik bilinci yüksek gençler yetiştirilmesi hedefleniyor.

Emniyet Müdürü İbrahim Özel, projenin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yürütüldüğünü, bu kapsamda okullarda eğitimlere başlandığını söyledi. Özel, mayıs-haziran ayları içinde 30 okulda 4 bin 645 öğrenciye eğitim verildiğini kaydetti. Özel, “Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesinin, pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün birlikte çalışmasıyla mümkün olabileceği fikrinden yola çıkılarak, trafik konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla bir çok kurum bir araya gelerek çalışma başlatmıştır.” dedi.

Özel, önümüzdeki üç yıl Türkiye genelinde içinde 3-17 yaş arasındaki bir milyon 500 bin çocuğa doğrudan, aileleri ve yakınları ile tüm yol kullanıcılarına dolaylı olarak ulaşmayı ve eğitim faaliyetleriyle trafik bilinci yüksek gençler yetiştirilmesinin hedeflendiğini anlattı.

Proje kapsamında; 27 Ağustos, Ticaret Borsası, Sahipata, Atatürk, Kasımpaşa, Kazım Özer, Kocatepe, Fatih, Ayşegül ARSOY, Hisarbank 100. Yıl, Hüseyin Türkmen, Oruçoğlu, Selçuklu, Yüksel Varlı, Hürriyet, Hoca Ahmet Yesevi, Gedik Ahmet Paşa, Hacı Hayriye Özsoy, M.Fevzi Çakmak, Mehmet Yağcıoğlu, Merkez TOKİ, Öğretmen Saniye Sayıoğlu, Şehit Murat Saraç İlkokulu, Kocatepe, Ticaret Borsası, Şemsettin Karahisari, Bayraktepe, 27 Ağustos Ortaokulları Anafartalar Anadolu, Ali Çağlar Anadolu, Afyon, Osmangazi Anadolu, Toki Sosyal Bilimler Liseleri olmak üzere toplam 4 bin 645 öğrenciye mayıs ve haziran ayları içerisinde eğitim verildi. Öğrencilere, trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanları konularını içeren eğitimler verildi.

Projeye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma -Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı (IPA) ile OPET sponsorluk yapıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri