Afyon'da Çiftçiye Toprak Analizi Yaptırın Çağrısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçilere tarlalarından daha iyi verim alabilmeleri için toprak analizi yaptırmaları çağrısında bulundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çiftçilerin toprak analiz yaptırma süresinin...

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçilere tarlalarından daha iyi verim alabilmeleri için toprak analizi yaptırmaları çağrısında bulundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çiftçilerin toprak analiz yaptırma süresinin bir ay daha uzattığı belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği çerçevesinde yürütülmekte olan 2014 Yılı Toprak Analizi Desteği müracaatlarının 4 ay önce başladığını söyledi. Arap, bu ayın sonun kadar olan son başvuru tarihinin ekim sonuna kadar uzatıldığını belirterek, üreticilerin bu destekten faydalanabilmesi için analizlerini yaptırması gerektiğini kaydetti.

Arap, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre desteklemesinden yararlanalabilmesi için bir analiz yaptırmak zorunda olduğunu anlatı. Arap, “50 dekarın altındaki tarım arazisi için toprak analizi yaptırma şartı aranmaz. Şu iyi bilinmelidir ki tarımsal alanda en iyi verim alabilmek için toprağın ne istediğini bilmek gerekir. En iyi tohum bile kullanılsa şayet topraktaki eksik mineraller karşılanmaz veya yanlış gübreleme yapılacak olursa hiçbir zaman beklenen verim alınamaz. Bu yüzden çiftçilerimize sesleniyorum mutlaka toprak analizi yaptırın.’’ dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri