Afyon’a 10 Bin Hayvanın Besleneceği Besi Organize Bölgesi Kuruluyor

Afyonkarahisar’da 2 bin 850 dekarlık alanda Organize Hayvancılık Bölgesi kurulması için başlatılan çalışmada sona gelindi. Bolvadin ilçesinde hayata geçirilecek olan proje kapsamında 48 adet 100 başlık, 19 adet 250 başlık olmak üzere...

Afyonkarahisar’da 2 bin 850 dekarlık alanda Organize Hayvancılık Bölgesi kurulması için başlatılan çalışmada sona gelindi. Bolvadin ilçesinde hayata geçirilecek olan proje kapsamında 48 adet 100 başlık, 19 adet 250 başlık olmak üzere 67 adet besi işletmesi kurulacak ve yılda toplam 9 bin 550 adet büyük baş hayvan beslenebilecek. Proje tamamlandığında 367 kişi istihdam edilebilecek. Proje ortakları arasında İl Özel İdare, Afyonkarahisar Belediyesi, Bolvadin Belediyesi, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Bolvadin Ticaret Borsası, Bolvadin Ticaret Odası ve S.S. Bolvadin Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bulunuyor.

BAKANLIK YETKİLİLERİ BİLGİLENDİRDİ.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koordine edilen projenin son durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Zafer Toplantı salonunda düzenlenen bir toplantıda ele alındı.Toplantıda konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, müteşebbis heyette belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının yeraldığını belirterek, kentin büyükbaş, küçükbaş ve tavuk ve yumurtada bir marka bir şehir olduğunu söyledi. Güner, “Bunun ihracat kalemleri açısından ve mevcut sektörün daha disipline edilip kayıt haline alınması ve daha verimli disiplinli kurumsal çalışmalar yapılması açısından bir organize hayvancılık bölgesinin hayata geçirilmesi konusunda epey mesafe alınmıştır.” dedi.Güner, Afyonkarahisar’ın gıda, tarım ve hayvancılık iş ve işlemlerini başardığı gibi bu çalışmayı da en iyi şekilde başaracağını ifade ederek, bu çalışmanın kentin markalaşmasına ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını inandığını anlattı.

Toplantıya Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Bakanlık yetkilileri ve ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri