Afrika'ya yardım kampanyası

Karaman Valiliğinin başlattığı yardım kampanyası kapsamında 180 ton gıda yüklü 9 tır, açlıkla mücadele eden Afrika'ya ulaştırılmak üzere Karaman'dan yola çıktı

Karaman Valiliğinin başlattığı yardım kampanyası kapsamında 180 ton gıda yüklü 9 tır, açlıkla mücadele eden Afrika'ya ulaştırılmak üzere Karaman'dan yola çıktı.
Vali Süleyman Kahraman, Piri Reis Kültür Merkezi yanında düzenlenen uğurlama töreninde, dün olduğu gibi bugün de Türk milletinin yolda kalanın yoldaşı, derdi olanın yanında olduğunu söyledi. 180 ton gıda maddesi yüklü 9 tırın yola çıkacağına, ayrıca 428 bin lira toplandığına dikkati çeken Kahraman ''Bunun yanında bizi duygulandıran yardımlar oldu. Oyuncaklarını satıp parasını Somali'deki kardeşlerimize gönderen çocuklarımız var. Ben herkese teşekkür ediyor ve bu yardımlarımızın bir an önce kazasız belasız kardeşlerimize ulaşmasını istiyorum'' dedi.  AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün de çok anlamlı bir uğurlama töreni için toplandıklarını, dünyanın birçok yerinde açlıkla imtihan edilen, açlıkla karşı karşıya olan ve ölen insanların olduğunu söyledi. Ölenin insanlar değil, insanlık olduğunun altını çizen Akgün, insanlığın test edildiği bir ortamda Türkiye'nin bugün dünyanın neresinde bir sızı varsa, neresinde bir acı varsa, yaraya merhem olmak için çaba gösterdiğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından gıda yüklü 9 tır, dualarla yola çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri