Afrika Kamuoyu, Fildişi İmhasını Takdirle Karşıladı

Afrika kamuoyu, Çin’in Guangdong şehrinde yapılan fildişi imhasını memnuniyetle karşıladı.

Afrika kamuoyu, Çin’in Guangdong şehrinde yapılan fildişi imhasını memnuniyetle karşıladı. Birleşmiş Milletler’in teklifi üzerine halka açık olarak yapılan imha ile dünyanın dikkati konu üzerine çekildi.

Toplam 6 bin ton fildişi ve ürünlerinin büyük makineler ile imha edildiği törende birçok devlet yetkilisi, gazeteci, halk ve hayvan haklarını koruma derneği hazır bulundu.

Son zamanlarda yasadışı olarak yapılan fildişi ticaretinde görülen artış, BM’ye bağlı birimleri harekete geçirdi. En büyük pazar olan Çin için yapılan uyarılar, hükümet tarafından dikkate alınarak, yakalanan yasadışı fildişi ve ürünleri kamuoyuna açık bir alanda imha edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan BM Çevre Programları Genel Sekreteri Achim Steiner, Çin’in göstermiş olduğu sağduyulu tutumdan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. İmha uygulamasının halka açık bir şekilde gerçekleştirilmesinin, koruma adına yapılan faaliyetlere bir ilk örnek taşıdığını söyleyen genel sekreter, özellikle uzak doğu hükümetlerinden bundan sonra aynı anlayışla kendilerine destek olmalarını istedi.

Orta Afrika bölgesinde yapılan katliamın had safhaya ulaştığını bidiren Stein, 2011-2012 yılları arasında farklı amaçlarla 47 bin hayvanın öldürüldüğünü söyledi.

1990’da alınan kararla fildişi ticareti dünya genelinde yasaklanmıştı. Her yıl yüzlerce filin dişleri için katl edilmesi, tüm Afrika Vahşi Hayatı Koruma kurumları tarafından protesto edliyordu.

Fildişi ticaretinin yüzde 90’dan fazlası, başta Çin olmak üzere uzak doğu ülkelerine yapılıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri