Afrika için 60 milyon TL toplandı

Ülke insanını Afrika'da açlık ve susuzluktan ölen insanlar için yardım yapma seferber olduğunu belirten Mazhar Bilgin, insanlar Türk Diyanet Vakfı aracılığıyla Afrik
Türk Diyanet Vakfı, "Ramazanda Merhamet ve Komşuluk" konusu kapsamında; hayırseverleri, ihtiyaç sahiplerini, şehit ailelerini ve vakfın idarecilerinin katıldığı iftar sofrası programı düzenledi. Konya Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen iftar programına; Vali Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Türk Diyanet Vakfı ikinci Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Karatay Kaymakamı Abdullah Etil, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Sivil Topluk Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ve çok sayıda davetli katıldı. İftar öncesi Türk Diyanet Vakfı'nın yürüttüğü hizmetler hakkında bilgi veren Vakfın ikinci Başkanı Mazhar Bilgin, vakıflarının çalışmalarıyla gurur duyduklarını söyledi. Ülke insanın ataları gibi dünyanın her yerine yardım elini uzattığını aktaran Bilgin, "Atalarımız İslam'ın rahmetini, merhametini ve insanlık anlayışını tüm dünyaya yaymışlar. Bugün Türkiye insanı d ataları gibi dünyanın her tarafına elini uzatıyor. Afrika'da yaşanan kuraklık nedeniyle insanlar açlıktan ölüyor. Ülkemiz insanı sadece bizim vakfımızın aracılığıyla Afrika'ya şu ana kadar 60 milyon TL para gönderdi. Bu durum gurur tablosudur. Afrika için hayırseverler SMS yoluyla 8 milyon TL gönderdi. Geçen haftaki Cuma günü camilerimizden toplanan meblağ  ise 30 milyon TL. Daha birçok yolla insanlar Afrika'ya açlıkla imtihan edilen Somali'ye toplamda 60 milyon TL gönderdi" diye konuştu.
SOMALİ İÇİN BİN TONLUK ERZAK İHALESİ YAPILDI
"Ramazan ayı içerisinde Türk Diyanet Vakfı olarak Afrika'ya 100 milyon TL üzerinde bir yardım yapılacaktır" diyen Mazhar Bilgin, "Afrika için bin tonluk erzak ihalesi yapıldı. Bu yardımları Ramazan ayı içerisinde ulaştırılacağız. 2008 yılında yapılan araştırmada ülkemizden yurtdışında yapılan yardımların yüzde 43'ünü vakfımız yapıyor. Bize güvenen insanlara teşekkür ediyoruz. İnsanların yaptığı yardımları en hızlı ve güvenilir bir şekilde yerine ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.
'200 BİN ÖĞRENCİYE BURS VERİLDİ'
Türk Diyanet Vakfı'nın ihtiyaç sahibi insanlara yaptığı yardımların dışında birçok hizmet de verdiğini dile getiren Mazhar Bilgin, "Vakfımız, Türk Cumhuriyetleri ve soydaş ülkelerde eğitim hizmetleri de yürütüyor. Türkiye dışındaki soydaş ülkelerde 4 fakültemiz ve 10 lisemiz bulunuyor. Bu okullarımızdan 3 bin 500 öğrenci mezun oldu. Ve şu an 3 bin 500 öğrenci de eğitim görüyor. Bu faaliyetler ülkemizden soydaş ülkelere uzanan ellerdir. Bu öğrenciler iki ülke arasında köprü kuracaklar. Soydaş ülkelerimizle kardeşliğimizi sağlamlaştıracaklar. Ülke içinde de eğitim hizmetlerine büyük önem veriyoruz. Vakfımız bu zamana kadar 200 bin öğrenciye burs verdi. Yurtlarımızda kalan her öğrenciye aylık 75 TL burs veriyoruz. Eğitim konusunda İslam Ansiklopedisi yayınladık. Ansiklopedimizin ikinci cildi hazırlanıyor. Hizmetlerimize her yönden yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
'ÜLKEMİZ YARDIMLAŞMA MEDENİYETİ'
Ülke insanın bir yardımlaşma medeniyeti gibi ülke içinde ve dünyanın her yerinde muhtaç insanlara yardım ettiğini vurgulayan Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman ise, "Ülkemizin insanı hassasiyetini her zaman gösteriyor. Somali'de açlık ve susuzluktan ölen insanları durumlarından kurtarmak için yardım yapmada seferber oldu" dedi.
Vakfın hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyleyen Dr. Yüksel Salman, "Vakfımız birçok hizmete  adım atıyor. Ancak halkımızın büyük çoğunluğu bu hizmetlerden haberdar değil. Vakfımızla insanların arasındaki ilişkiyi geliştirmek ve yaptığımız hizmetleri insanlar duyurmak için 11 ilde iftar sofrası kurmayı amaçladık. Bu amaçla da Konya'da bulunuyoruz" diye konuştu.
'KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ TEKRARDAN GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ'
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her Ramazan ayında bir konu üzerine yoğunlaşarak insanlara bu konu hakkında bilgi verdiğini de belirten Dr. Yüksel Salman, sözlerini şöyle tamamladı: "Başkanlığımız bu Ramazan ayında 'Merhamet ve Komşuluk' konusunu işliyor. Özellikle şehirlerimizde komşuluk ilişkileri zedelenmiş durumda. Tekrardan komşuluğun geliştirilmesi için camilerimizde bu konu üzerinde vaaz yapıyoruz. Komşuluk ilişkilerinin tekrardan geliştirilmesi için başlattığımız kampanya ses getiriyor. Birçok apartman ve sokak sakini iftarlarını beraber yapıyor."
İftar sonrası davetlilerin geçmişlerine ve şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'in hatim duası da yapıldı.
MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri