Afrika Birliği Başkanı: Mısır İçin Üzülüyoruz (Özel)

Afrika Birliği (AU) Başkanı Dlamini Zuma, Mısır’da taraflara itidal çağrısı yaptıklarını, kardeş ülkede insanların ölmesinin kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Afrika Birliği (AU) Başkanı Dlamini Zuma, Mısır’da taraflara itidal çağrısı yaptıklarını, kardeş ülkede insanların ölmesinin kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Mısır konusunda uluslararası camiayı hangi prensiplerin yönlendirdiğini bilmediğini ifaden Zuma, AU’nun darbelere karşı duruşunun ve prosedürlerinin çok net olduğunun altını çizdi.

Johannesburg’ta Cihan Haber Ajansı’na konuşan AU’nun ilk kadın başkanı Zuma, "Kardeş Mısır’da bir an önce demokrasiye dönülmesi için Mali ve AU Eski Başkanı Alpha Oumar Konaré, Botswana Eski Başkanı Festus Mogae ve Djibouti Başbakanı Abdoulkader Kamil Mohamed gibi önemli liderlerden oluşan üst düzey bir panel oluşturduk. Mısır’da insanların öldüğünü görmek bizleri çok üzdüğü için taraflara itidal çağrısı yapıyoruz." dedi.

Zuma, "Mısır’a Afrika Barış Gücü gönderecek misiniz?" sorusunu, "Umarım Mısır’da taraflar oluşturduğumuz panel ile çalışır. Şu anda konuyu AU Barış ve Güvenlik Konseyi’nde görüşmeye devam ediyoruz. Güvenlik Konseyi yoluyla Afrika liderleri ile yakında Mısır’daki durumu müzakere edeceğiz." şeklinde cevapladı.

Güney Afrika Lideri Jacop Zuma’nın eski eşi Dlamini Zuma, Mısır’daki darbeyi heemn en sert bir dille kınadıklarını, AU’nun antidemokratik yöntemlerle iktidar değişikliklerine göz yummayacağını net bir şekilde ifade ettiklerini belirtti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri