Afganistan’daki Türk Okulları Bu Yıl Madalya Sayısını 147’e Çıkardı

Afganistan'da faaliyet gösteren Afgan-Türk okulları, uluslararası bilim olimpiyatlarında aldıkları madalyalar ile göz dolduruyor.

Afganistan'da faaliyet gösteren Afgan-Türk okulları, uluslararası bilim olimpiyatlarında aldıkları madalyalar ile göz dolduruyor. Afgan-Türk okulları öğrencileri bu yıl toplam 147 madalya alarak ülkelerinin gurur kaynağı oldu. Türk okulları geçtiğimiz yıl olimpiyatlarda toplam 75 madalya almıştı.

Öğrencilerin teşvik edilmesi ve başarılarının devam etmesi adına Kabil’deki Afgan-Türk okulunda bir ödül töreni düzenlendi. Törende altın, gümüş ve bronz madalya kazanan öğrencilere ödüllerini Afganistan Eğitim Bakanı Faruk Vardak verdi. Törene Afganistan’dan üst düzey resmi katılım olurken, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Basat Öztürk ve Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları Başkanı Numan Erdoğan da hazır bulundu.

Afganistan Eğitim Bakanı Vardak, tüm öğrencilere tek tek ödüllerini verdikten sonra bir konuşma yaptı. Vardak, Türkiye'nin her zaman Afganistan'a eğitim alanında destek verdiğini söyledi. Vardak ayrıca, "Bugünkü törenin amacı, Afgan-Türk okullarının yüksek eğitim kalitesini ve bu okullarda okuyan öğrencilerin gösterdikleri gayretin kutlanmasıdır. Bu okulların, öğrencilerine, öğretmenlerine ve yönetim kademesine, kazandıkları başarılar ve aldıkları madalyalar dolayısı kalpten tebriklerimi sunuyorum.” dedi.

Törende hazır bulunan, Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi Öztürk de, Afgan-Türk okullarının verdikleri eğitimin çok faydalı ve başka her türlü görevden daha üstün olduğunu ifade etti.

Türk okullarının bağlı olduğu Çağ Eğitim Kurumları Başkanı Numar Erdoğan, Afganistan ve Türkiye arasında bin seneden eski bir dostluk ilişkisi olduğunu belirterek, “Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurtiçi ve yurtdışında başarı kazanmış tüm öğrencileri, fedakar ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum.” dedi.

Afganistan’daki Türk okulları, geçtiğimiz yıl uluslararası olimpiyatlarda toplam 75 madalya kazanmıştı. Bu yıl ise madalya sayısını 147’e çıkardı. Bugüne kadar alınan toplam madalya sayısı ise 359 oldu.

Tören sonunda Afganistan Eğitim Bakanı Faruk Vardak’ı bir sürpriz bekliyordu. Bakan Vardak burada kendi adı verilen konferans salonunun açılışını yaptı.

Madalya alan öğrenciler ise Cihan Haber Ajansı’na yaptıkları açıklamada, kendilerine her türlü desteği veren öğretmenleri ve ailelerine teşekkür ettiler.

Afgan-Türk okulların öğrencileri, geçen yıl uluslar arası olimpiyatlardan 75 madalya kazanırken bu yıl sayıyı 147’e çıkartı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri