Afganistan’da Saldırı Planlayan 5 Kişi Çok Sayıda Patlayıcı İle Tutuklandı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de saldırı planlayan 5 teröristin çok sayıda patlayıcı madde ile ele geçirildiği bildirildi.Afganistan Ulusal Güvenlik Başkanı Rahmetullah Nabil, tutuklanan teröristlerin görüntüsünü yayınladı. Saldırı...

Afganistan’ın başkenti Kabil’de saldırı planlayan 5 teröristin çok sayıda patlayıcı madde ile ele geçirildiği bildirildi.

Afganistan Ulusal Güvenlik Başkanı Rahmetullah Nabil, tutuklanan teröristlerin görüntüsünü yayınladı. Saldırı hazırlığında olan ve tutuklanan 5 kişi ile birlikte patlayıcı maddeler dolu araç, intihar yeleği, Pakistan yapımı ve telefonla patlatılmaya ayarlanmış 10 adet mıknatıslı mayın ve silahların ele geçirildiği kaydedildi.

Tutuklananların suçlarını kabul ettiklerini ifade eden Nabil, teröristlerin Afganistan'ın bağımsızlığının 95. yıl dönümünde şehrin değişik yerlerinde intihar saldırıları düzenleme planları olduğunu açıkladı.

Afganistan Kralı Emanullah Han, 95 yıl önce 1919 yılında, İngiltere'den bağımsızlığını elde etmişti. Daha önce değişik programlarla kutlanan bağımsızlık günü, güvenlik gerekçesiyle bir kaç yıldır kutlanmıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri