Afganistan’da Isaf Askerlerine Bombalı Saldırısı: 3 Ölü, 13 Yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de havaalanı yolu üzerinde meydana gelen intihar saldırısında, 3 ISAF askeri hayatını kaybederken, 13 sivilin de yaralandığı bildirildi. ABD Büyükelçiliği yakınında yaşanan saldırıda çok sayıda araç...

Afganistan’ın başkenti Kabil’de havaalanı yolu üzerinde meydana gelen intihar saldırısında, 3 ISAF askeri hayatını kaybederken, 13 sivilin de yaralandığı bildirildi. ABD Büyükelçiliği yakınında yaşanan saldırıda çok sayıda araç da hasar gördü.

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sıddik Sıddiki, Cihan Haber Ajansı’na telefonla yaptığı açılamada, yerel saatle 08.00 sularında bomba yüklü araçla ISAF konvoyunu hedef alan saldırı düzenlendiğini ifade etti. Sıddıki, saldırıda 3 ISAF askerinin öldüğünü ve 13 kişinin de yaralandığını söyledi.

Görgü tanıklarında Humayun Beluç, Cihan'a yaptığı açıklamada, "Sabah pazara gidiyordum. Bu caddeye geldik, aniden bomba sesinin duyduk ve bayıldık. Birkaç dakika sonra gözümü açtım, baktım araçta kimse yoktu. Şoför ve yolculardan kimse yoktu. Araba çalışıyordu. Arabayı kapattım ve aşağı indim. Baktım 3 yabancı askerin cesedi ortada yatıyordu. Afgan vatandaşlar da yaralanmıştı. Bazılarının yüzüne cam parçası isabet etmişti. Çok yaralı vardı ama Afgan vatandaşlardan ölen kimseyi görmedim. Şimdiye kadar böyle şiddetli patlama duymamıştım." dedi.

ISAF tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırıda 3 yabancı askerin öldüğü doğrulandı.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahit, Twitter hesabından saldırıyı üstlendiklerini açıkladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri