Afetzedeler için istihdam köprüsü

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü depremden etkilenen vatandaşlar ile işverenler arasında istihdam köprüsü kuruyor. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz, İstihdam ve Danışmanlık Hizmetleri eylem planı hazırlandığını kaydetti. 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıma neden olan deprem nedeniyle İlimizdeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarında barınan vatandaşlara yönelik olarak İstihdam ve Danışmanlık Hizmetleri eylem planı hazırlandı.

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz, Konya’da misafir edilen ve iş arama sürecinde İŞKUR’dan destek talep eden vatandaşlar ile işyerlerinde bu kişileri çalıştırmak için başvuruda bulunan firmalar için geliştirdikleri eylem planının ‘doğrudan ve yerinde iletişim’ odaklı olarak hazırlandığını ifade etti. 

6 KİŞİLİK 3 EKİP SAHADA

Tokgöz, Konya’ya yabancı olan ve şehrimizi tanımayan depremden etkilenen vatandaşların İl Müdürlüğüne gidip gelmek için zaman harcamaması için şimdilik ikamet ettikleri yurtlarda çalışma yapılarak bilgilendireceklerini belirtti.

Eylem planı kapsamında yöneticiler ve uzman personelden oluşan 6 kişilik üç ekip ile aynı gün içinde üç ayrı yurtta her gün tam zamanlı olarak çalışacaklarını belirten İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz,Kimya Hatun, Mesnevi ve Sadrettin Konevi Kız Yurtlarında sahada olduklarını belirtti.

İŞ PANOLARI OLUŞTURULACAK

Tokgöz şu bilgileri verdi: “Bu kapsamda yönetici ve uzman personelden oluşturulan saha ekipleri bir program kapsamında çalışmalarını yürütecekler. Buna göre 1. evrede doğrudan yurtlarda kalan misafirlerimiz ile bilgilendirme toplantısı yapılarak, kamu ve özel sektörde bulunan açık işler ve başvuru şekilleri hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Daha sonra kayıt ve başvuruların alınacağını, 2. evrede ise uzmanların bu kayıt bilgilerini, İl Müdürlüğümüz portföyünde bulunan açık işler ve misafirlerimize öncelik tanıyan firma taleplerini inceleyerek eşleştirme yapacaklar, uygun açık iş bulunması halinde işveren ile diyalog kurularak istihdam sağlanacak. İstihdam köprüsü kurularak firmalar ile çalışmak isteyenler bir araya getirilecek. Takip eden süreçte ise 3. evreye geçilecek. Kurum sisteminde kayıtlı açık iş ilanlarının yayınlanması için yurtlarda açık iş panoları oluşturularak ilimizde bulunan açık işlere misafirlerimizin her zaman ulaşabilmeleri sağlanacak.”

FİRMA GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ömer Tokgöz, açıklamalarının devamında, aynı meslek grubundan talepte bulunan işveren temsilcilerinin katılımı ile yurtlarda "Firma Görüşmeleri" organize edeceklerini,  firma temsilcileri ile iş arayanları doğrudan bir araya getirerek zaman kaybını ortadan kaldıracaklarını, aynı firma görüşmelerini gerektiğinde İl Müdürlüğünde de yapabileceklerini, birebir danışmanlık ile özgüven ve motivasyonlarına destek olarak onların çalışma  hayatına  kazandırılması için çalışacaklarını vurguladı.

MESUT TURAN


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri