Afette ırkçılık yanlış

İnanç Özgürlükleri Platformu adına açıklama yapan Ahmet Bayam, Bir afeti ideolojik bir yorumla okumaya kalkışmak, ırkçı kafanın basit ürünü olmakla birlikte, Allaha atılan büyük bir iftiradır dedi
Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 216. Hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi. Kayalıpark’ta gerçekleşen basın açıklamasına çok sayıda platform üyesi katıldı. Platform adına konuşan Ahmet Bayam, Van’da yaşanan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van’da yaşanan afetin gündemi değiştirdiğini ve tek gündem olarak medyada yer aldığını ifade eden Ahmet Bayam, depremle birlikte toplumsal acziyetlerin, zafiyetlerin, hastalıkların, sapkın fikirlerin, birer birer ortaya döküldüğünü dile getiren Bayam, fakat acıların bunları konuşmaya engel olduğunu aktardı. Bayam, “Terörden bahsederken, basıklardan, zulümden bahsederken, hırsızlıktan talandan bahsederken, hep bir ana mesele üzerinde durduk. Allah’ı ve onun indirdiğini ötelemek ve onun değerini görmemezlikten gelmek. Hep çözüm olarak tevhit ve adaleti önerdik. Ulusalcılık, ırkçılık ve bunlardan kaynaklanan cahili anlayışlar, ülkemizin en sistematik sorunlarıdır. Van depremini ulusalcı bir yaklaşımla okumaya çalışıp ırkçı, söylevler geliştirenler, bu hastalığın ne kadar derinleştiğini ve kronikleştiğini açıkça göstermektedir” dedi.
“Bir afeti ideolojik bir yorumla okumaya kalkışmak, ırkçı kafanın basit ürünü olmakla birlikte, Allah’a atılan büyük bir iftiradır” diyen Bayam, şunları kaydetti: “Allah’ı ırkçı ve ulusalcı inançlarının payandası ve destekçisi göstermeye çalışan bu sapkın anlayışı şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Allah hiçbir cahili ideolojinin destekçisi değildir. Depremde gördük ki can ve mal kayıpları, depremin şiddetinden ve etkisinden değil, ihmallerden, hırsızlıklardan, yolsuzluklardan ve bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. Hala en büyük zararı kamu binaları görmekte, en büyük can ve mal kaybı kamu binalarında olmaktadır. Her şeyin sahtekârlığını bulan her şeyin sahtesiyle yetinen bir anlayış binalarda da malzemeden çalınca, inşaat yapmak yerine inşaata benzeyen şekiller üretince can ev mal kayıpları kaçınılmaz oluyor.”
Deprem sırasında yağma olaylarına karışanları da sapkın anlayışın ürünleri olarak niteleyen Bayam, halkın gösterdiği yardım seferberliğini desteklediklerini, coğrafyaların, siyasal çatışmaların, kavmi ve cahili değerlerin, kardeşliği zayıflatmayacağını vurguladı.
İslam dünyasında yaşanan gelişmeleri de yakından takip ettiklerinin altını çizen Ahmet Bayam, Libya, Tunus, Suriye nereye gidiyor, Gelinen noktada nelerle karışlaşacağız, Tunus’ta seçimlerden galip çıkan Nahda hareketi ve onun lideri Gannuşi, nasıl bir siyaset izleyecek?, NATO ve Amerika Suriye’de bir iç karışıklık mı çıkarmak istiyor? Sorularını sorarak, bu gelişmeleri ilgiyle ve kaygıyla izlediklerini bildirdi.
Açıklamanın ardından platform üyeleri 217. haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere sessizce dağıldı.
Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri