Afd Teşkilat Başkanına Halkı Kışkırtma Gerekçesiyle Suç Duyurusu

Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Mecklenburg- Vorpommern Eyaleti Teşkilat Başkanı Holger Arppe hakkında İslam düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Toplumda nefreti yaydığı iddiasıyla Arppe hakkında başvurunun...

Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Mecklenburg- Vorpommern Eyaleti Teşkilat Başkanı Holger Arppe hakkında İslam düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Toplumda nefreti yaydığı iddiasıyla Arppe hakkında başvurunun Rostock Savcılığı tarafından mahkemeye 18 Eylül 2014 tarihinde yapıldığı açıklandı. AfD Mecklenburg- Vorpommern Başkanı Arppe’nin beş yıla kadar hapis cezası alması istemiyle yargılanması gündemde.

Aynı zamanda Rostock’ta galericilik yapan Arppe’nin 2009 ve 2010 yıllarında „antaios_rostock“ takma ismiyle Müslümanlara karşı şiddet eylemi çağrısı yaptığı, „Müslümanların karantinaya alınması gerektiği“ gibi ifadelerin yer aldığı bir nefret dilini kullandığı yazılar paylaştığı belirlendi.

Aşırı sağcı‘politically incorrect’ bloğunda aşırı sağ ve İslam düşmanlığı içeren paylaşımlarda bulunan Arppe, paylaşımları kendi ismini ve soy ismini taşıyan e-mail adresinden paylaşmasına rağmen suçlamaları kabul etmedi. Kendisini siyasi tartışmanın içerisine çekerek ayrımcılığa uğratmak isteyenlerin olduğunu iddia eden Arppe, yerel gazete Ostsse-Zeitung’un „antios_rostock“ takma ismiyle yazıları onun paylaşıp paylaşmadığı sorularını ise cevapsız bıraktı. Geçtiğimiz haftada AfD’nin Brandenburg Eyalet Meclisi’ne seçilen milletvekili Jan- Ulrich Weiss’in da sosyal medyada Yahudi düşmanlığı içeren paylaşımlar yaptığı belirlenmiş, parti teşkilatı da Weiss’in partiden ihracı için çalışma başlatmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri