Afad, Yeni Logosunu Yarışma İle Arıyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yeni yüzünü, kimliğini ve kurumsal marka değerini yansıtacak logoyu bulmak için yarışma açıyor. Yeni logonun, AFAD markasının kimliğini, kuru...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yeni yüzünü, kimliğini ve kurumsal marka değerini yansıtacak logoyu bulmak için yarışma açıyor. Yeni logonun, AFAD markasının kimliğini, kurumsal mesajlarını ve markanın Türkiye’ye olan aidiyetini ülke ile dünya genelinde temsil edebilmesi bekleniyor.

15 Mart 2016, Ankara/ Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nı (AFAD), ulusal ve uluslararası alanda temsil edecek logonun tespit edilmesi için “Logo Yarışması” düzenleniyor. Tasarım ile ilgili herkese açık olan yarışma sonucunda, belirlenecek eserin sahibi ödül almaya hak kazanacak. Ödülün 10.000? olduğu yarışma ile ilgili detaylı bilgiler www.afad.gov.tr adresinden temin edilebilir.

Yarışmaya Katılım İçin Son Tarih 30 Mart 2016

Sektörden uzmanlar, kurum içi temsilciler ve akademisyenlerden oluşacak yarışma jürisi, yarışmanın son başvuru tarihi olan 30 Mart 2016 tarihinden sonra eserleri değerlendirmeye tabi tutacak. Ödül, yapılacak bir törenle seçilen eser sahibine takdim edilecek.

AFAD’ın Kurumsal Mesajları, Misyonu ve Kurum Kimliği Hakkında

Uluslararası Alanda:

AFAD, uluslararası alanda Türkiye’nin devlet kurumu olarak ‘Dünya İçin Hazırız’ mesajıyla 5 kıta 51 ülkede afet ve acil durumlara ilişkin çalışmalar yapıyor. Bu ülkelerde ‘İlk Önce Hayat’ yaklaşımıyla insani yardım ile arama kurtarma faaliyetleri yürütüyor, afet yönetim sistemlerinin kurulmasına destek oluyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şefkat ve kudretini, milletinin ruhunu ve vicdanını tüm dünyaya ulaştırıyor.

Türkiye Çapında:

AFAD, ülke genelinde afet ve acil durumlara ilişkin ‘tek yetkili kurum’ olarak çalışıyor. ‘Afetlere dirençli toplum oluşturma’ misyonunu yerine getirmek için dinamik bir organizasyonla esnek yapıda faaliyet gösteriyor. AFAD, ‘Afetlerde Türkiye’nin Ortak Gücü’ mesajı ve ‘Nerede Hayat Orada AFAD’ yaklaşımıyla afet yönetimi faaliyetlerini planlıyor, uyguluyor, yönlendiriyor, destekliyor. Alanıyla ilgili olarak tüm kurum, kuruluş, STK’lar ile özel sektörü koordine ediyor.

AFAD, kriz yönetiminin çok ötesinde ‘risk yönetimi’ne odaklanıp ‘Afetin Sıfırıncı Dakikası’nı planlıyor. AFAD, günümüzde ‘Bütünleşik Afet Yönetimi Sistemi’ olarak adlandırılan modeli uygulamaya koyarak meydana gelmeden önce afet ve acil durumların önlenmesi ve zararlarının azaltılması için çalışıyor. Afet sırasında afetlere müdahale edilmesini, etkin koordinasyonun sağlanmasını ve afet sonrasında iyileştirme çalışmalarının bir bütünlük içerisinde süratle tamamlanmasını sağlıyor.

AFAD Hakkında;

T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afet ve acil durumlara ilişkin “tek yetkili kurum”dur. “Afetlerde Türkiye’nin Ortak Gücü” anlayışıyla afet yönetimi faaliyetlerini planlamakta, yönlendirmekte, desteklemekte ve koordine etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri