AFAD tatbikatı başarıyla tamamlandı

Konya’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Program kapsamında ilk olarak deprem çalışma grupları, Vali İbrahim Akın başkanlığında toplandı.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, İl AFAD Müdürü Ali İhsan Körpeş, Konya protokolü ve AFAD personeli katıldı. Toplantıda Konya Yerel Düzey Deprem Tatbikatı senaryosu kapsamında Akşehir merkezli 5,5 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı varsayılarak bir tatbikat gerçekleşti. Toplantı sonrası, deprem tatbikatı kapsamında arama kurtarma çalışmaları için oluşturulan Selçuklu Esenler Mahallesi ziyaret edildi. Arama kurtarma çalışmalarını Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Uzbaş ve Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal yakından takip etti.

TEK TEK BİLGİ VERDİLER

Tatbikat kapsamında Akşehir merkezli olarak 5.5 büyüklüğünde bir deprem ve komşu ilçeler olan Doğanhisar ve Ilgın’ın depremden etkilendiğini varsayıldı. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla ilgili Vali Akın, Akşehir, Doğanhisar ve Ilgın Kaymakamlıklarına canlı bağlanarak bilgi aldı. Sürecin kontrol ve takibi de AFAD İl binasındaki yetkili personel tarafından yapılırken bu kapsamda oluşturulan afet çalışma grupları, tatbikat kapsamında aldıkları önlem ve yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

‘O AN BU KADAR SAKİN KALAMAYABİLİRİZ’

Deprem çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Vali İbrahim Akın, Konya için risk teşkil eden afetlerden birinin de deprem gerçeği olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda var olan risklerin önemsenerek gerekli tedbirleri almanın ciddiyetini aktaran Akın, “Burada çalışma gruplarımızı ve kaymakamlıklarımızı arayarak sakin bir şekilde oturduk ve bilgi aldık. Ancak bir deprem anında hiçbirimiz bu kadar sakin olamayabiliriz. Bu sebeple risklere karşı önlem almak ve bir yol haritası belirlemek son derece önemli. İnşallah aldığımız önlemler de bu kadarıyla sınırlı kalır ve tatbikatımızın gerçeği hiçbir zaman yaşanmaz.” diye konuştu.

45 KURUM VE 1 HELİKOPTER GÖREVDE!

AFAD olarak farklı kurum ve kuruluşlar iş birliğiyle tatbikatta ve deprem anında faal hale gelen afet çalışma gruplarını ve çalışmalarını anlatan İl AFAD Müdürü Ali İhsan Körpeş, bu tatbikata ise kamu kurum ve kuruluşları dahil toplam 45 kurum, 143 ekip, 930 personel, 178 araç ve keşif için bir adet F-16 helikopterin dahil olduğunu belirtti. Tatbikatın yerel düzeyde gerçekleşen birinci seviye bir tatbikat olduğunu aktaran Körpeş, Akşehir, Doğanhisar ve Ilgın’da gerçekleşen deprem tatbikatının Selçuklu Esenler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanında da arama kurtarma çalışma alanı, sahra hastanesi ve depremzede vatandaşlar için sığınak çadırların bulunduğu bir alan olarak konuşlandığını söyledi.

HABER MERKEZİ


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri