Afad, Ermenek'te Yürütülen Çalışmaları Grafikle Anlattı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde suyun basması sonucu maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden 10'unun cenazeleri çıkartıldı. Kalan 8 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan...

Karaman'ın Ermenek ilçesinde suyun basması sonucu maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden 10'unun cenazeleri çıkartıldı. Kalan 8 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), yapılan açıklamada, toplam 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasının 22. gününde ocaktaki çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.

28 Ekimdeki facianın ardından ilk olarak 6 Kasım Perşembe günü Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cesetlerine ulaşılmıştı. Dün 2, bugün sabaha karşı 6 işçinin cesetleri daha yerin yaklaşık 155 metre derinliğinde 4'üncü Başyukarı bölümünde bulundu. İşçilerin cesetleri, ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AFAD, toplam 1939 metrelik ocağın şu ana kadar 1500 metrelik bölümümün tarandığını, geriye 439 metrelik alanın kaldığını bildirdi. AFAD, yapılan çalışmalarla ilgili olarak sitesinden paylaştığı grafikle taranan alanın ocağın toplam yüzde 77'sine karşılık geldiğini, geriye yüzde 23'lük bir alanın kaldığını duyurdu.

Grafikte, işçilerin bulunduğu alanlar ile ocağın diğer bölümleri de ayrıntılı olarak yer alıyor.

Öte yandan dün ve bugün sabaha doğru çıkartılan hastene morguna kaldırılan toplam 8 işçinin kimliklerinin, işçilerin yakınlarından daha önce alınan DNA örnekleriyle Ankara'da karşılaştırılarak tespit edileceği öğrenildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri