Afad Ekibinden Vali Salihoğlu’na Ziyaret

Tekirdağ AFAD Müdürü Recep Erol, Türkiye topraklarının yüzde 92’sinin deprem kuşağında bulunduğunu, ülke nüfusunun yüzde 95’inin ise deprem kuşağında yaşadığını bildirdi.İL AFAD Müdürü Recep Erol ve e...

Tekirdağ AFAD Müdürü Recep Erol, Türkiye topraklarının yüzde 92’sinin deprem kuşağında bulunduğunu, ülke nüfusunun yüzde 95’inin ise deprem kuşağında yaşadığını bildirdi.

İL AFAD Müdürü Recep Erol ve ekibi, 01-07 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nu ziyaret etti. AFAD İl Müdürü Erol, ekibi adını Vali Enver Salihoğlu’na çiçek takdim etti ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl AFAD Müdürü Recep Erol, hafta dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyanın depremselliği incelendiğinde, Türkiye’nin de içinde yer aldığı deprem kuşağında tarihsel dönemlerden bu yana yoğun sismik aktivite gözlendiğine dikkati çekti. Recep Erol, "Türkiye topraklarının yüzde 92’si deprem kuşağında bulunuyor, nüfusumuzun yüzde 95’i ise deprem kuşağında yaşıyor. Topraklarımızın yüzde 66’sı ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75’i 1’inci ve 2’nci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Geride bıraktığımız yüzyılda 3 bin 100’den fazla hasar yapıcı deprem, 60 bin insanımızın yaşamını yitirmesine, yaklaşık 100 bin binanın yıkılmasına ve 1 milyon 200 bin binanın da hasar görmesine neden oldu" dedi.

Türkiye’nin deprem zararlarından korunması için diğer tüm afetlerde olduğu gibi, AFAD tarafından sistematik bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Erol, deprem riski ve zararlarını azaltmak, mümkünse ortadan kaldırmak için, üstyapı ve sistemlerin kurulduğunu, ülkenin deprem yol haritası olan “Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 2023”ün yürürlüğe konulduğunu hatırlattı.

AFETE HAZIR TÜRKİYE EĞİTİM KAMPANYASI

Vatandaşların afet riskinin farkına varması ve hazırlık yapmaları için "Afete Hazır Türkiye Eğitim Kampanyası" başlatıldığını, "afete dirençli toplum oluşturma" misyonuyla kampanyayı "afete hazır aile", "afete hazır okul", "afete hazır iş yeri" ve "afete hazır gençler" modülleriyle sürdürüldüğüne dikkat çeken Erol, kampanya kapsamında okullarda ve işyerlerinde öğretmen, öğrenci ve çalışanlara temel afet bilinci eğitimi verildiğini bildirdi.

İl AFAD Müdürü Erol, olası Marmara Depremi’nin hareketlerini takip eden, Türkiye’nin ilk derin kuyu sismometre ağının Kuzey Anadolu fayı üzerinde tamamlandığı bilgisini paylaşarak, dünyadaki iki uygulamadan biri olan ağ sayesinde yerin 300 metre altındaki 7 deprem gözlem istasyonuyla büyüklüğü 0,5’ten daha küçük mikro depremlerin dahi takip edildiğini söyledi.

Doğru ve anlık ölçümleri dolayısıyla TBMM’nin AFAD’ı deprem verilerinin açıklanmasına ilişkin yetkili kurum olarak görevlendirdiğini de hatırlatan Erol, Türkiye’deki her 4 deprem gözlem istasyonundan 3’ünü kurup çalıştıran AFAD’ın istasyon sayısını her geçen gün artırmaya devam ettiğini vurguladı.

AFAD Deprem Ön Hasar Tahmin Sistemi’nin (AFAD-RED) yıkıcı deprem meydana geldiğinde bölgede hasar ve kayıp tahminleri yapmak üzere uygulamaya konulduğuna işaret eden Erol, böylece olası bir depremde müdahale ekiplerinin en çok ihtiyaç duyulan bölgelere hızlı ve verimli yönlendirilebileceğini belirtti.

İl AFAD Müdürü Erol, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla, Üç Kemaller Parkı’nda AFAD Çadırı kurulduğunu, İl çapında farklı kuruluşlarda eğitim ve tahliye tatbikatları gerçekleştireceklerini kaydederek, şehrin farklı yerlerinde, AVM ve Namık Kemal Üniversitesi’nde bilinçlendirme standı açacaklarını ve halka afiş ve broşür dağıtacaklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri