Afad: Bayat’ta 29 Ev Yandı, 30 Çadır Gönderildi

AFAD, Çorum Bayat’ın Çukuröz Köyü’ndeki bir evde henüz nedeni belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın sonrası 29 evin kullanılamaz hale geldiğini, yangında ölen yada yaralanan olmadığını açıkladı. Vatandaşlarımızın barınma,...

AFAD, Çorum Bayat’ın Çukuröz Köyü’ndeki bir evde henüz nedeni belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın sonrası 29 evin kullanılamaz hale geldiğini, yangında ölen yada yaralanan olmadığını açıkladı. Vatandaşlarımızın barınma, beslenme ve ısınma ihtiyaçları için bölgeye ilk etapta 30 çadır, 200 battaniye, 100 yatak ve yeterli miktarda kumanya sevk edildi.

AFAD, Çorum’daki köy yangınıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle: “14 Kasım 2014 saat 18.30- 19.00 sularında Çorum Bayat’ın Çukuröz Köyünde bir evde başlayan yangın kısa sürede büyüyerek yakındaki diğer evlere de sıçradı. Yangının söndürülmesi ve acil duruma müdahale edilmesi için olay mahalline, AFAD koordinasyonunda, çok sayıda İtfaiye aracı, arazöz, ambulans ve iş makinesi sevk edildi. Acil durumdan etkilenen vatandaşlarımızın barınma, beslenme ve ısınma ihtiyaçları için bölgeye ilk etapta 30 çadır, 200 battaniye, 100 yatak ve yeterli miktarda kumanya sevk edildi. AFAD Çorum Müdürlüğü’nden 6 kişilik uzman ekip, 2 AFAD Arama Kurtarma Aracı ile acil durum müdahalesinin yönetilmesi için bölgede çalışıyor. Can kaybının yaşanmadığı, 29 evin ise oturulamaz hale geldiği yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları başladı. Bölgede AFAD koordinasyonundaki 54 itfaiye eri, 5 sağlık ve 16 güvenlik personeli çalışmalarını, 14 itfaiye aracı, 9 arazöz ve 2 ambulansla, sürdürüyor.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri