AFAD Başkanlığı’na Konyalı isim

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevine, eski Türk Kızılayı Genel Müdürü Konyalı Dr. Mehmet Güllüoğlu atandı.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, görevine başlayan Dr. Güllüoğlu, AFAD bünyesinde faaliyet gösteren daire başkanlıklarından brifing aldı. 2013-2017 yılları arasında Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Dr. Güllüoğlu'nun dünyadaki birçok insani kriz bölgesinde çalıştığı, Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacılar ve ihtiyaç sahipleriyle ilgili projelerde görev aldığı belirtildi.

DR. MEHMET GÜLLÜOĞLU KİMDİR?

1982 yılında Konya’da dünyaya gelen Mehmet Güllüoğlu, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak doktorluk kariyerine başladı. Aile hekimliği, insani sağlık yardımları, Avrupa Birliği projeleri gibi çeşitli eğitim programlarını başarıyla tamamlayan Dr. Mehmet Güllüoğlu, sivil toplum kuruluşları bünyesinde çok sayıda insani yardım çalışmasına da katıldı. Filistin (Batı Şeria ve Gazze), Mısır, Ürdün, Lübnan, Suriye, Katar, Kenya ve Somali’deki sağlık çalışmalarında gönüllü olarak görev alan Dr. Mehmet Güllüoğlu, uluslararası platformlarda sunumlar gerçekleştirerek ülkesini yurtdışında da temsil etti. Uluslararası insani yardım kuruluşlarının yapılanması konusunda araştırmaları bulunan Dr. Mehmet Güllüoğlu, özellikle Afrika ve Orta Doğu’da çalışmalar yürüttü. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeryüzü Doktorları Derneği’nde yöneticilik görevleri üstlenen Dr. Mehmet Güllüoğlu, halen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde halk sağlığı doktora programına devam ediyor. İyi derecede İngilizce bilen Dr. Güllüoğlu, evli ve iki çocuk babası. Birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunda gönüllü üyelikleri bulunan Dr. Mehmet Güllüoğlu, profesyonel kariyerine Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü görevinin ardından AFAD Başkanı olarak devam ediyor.

HAMDİ BUĞUR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri