Aeü Öğretim Üyesine Tübitak 3001 Kapsamında Araştırma Desteği

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslıhan Günel'in TÜBİTAK 3001 kapsamında destek aldığı açıklandı.Kırşehir AEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Günel’in,...

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslıhan Günel'in TÜBİTAK 3001 kapsamında destek aldığı açıklandı.

Kırşehir AEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Günel’in, TÜBİTAK 3001 Kapsamında 3001 Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı- 'Arpada Ağ Benek Leke Hastalık Etmeni Pyrenophora teres f. maculata patojeninin Proteom Haritasının Aydınlatılması' projesi ile destek aldığı açıklandı.

Bütçesi 60 bin TL ve 2 yıl süreli olan proje ile yapılan çalışmalarda, arpanın önemli bir hastalığı olan ve epidemi dönemlerinde yüzde 40’lara varan ürün kayıplarına neden olan ağbenek leke hastalığının nedenleri ile hassas 2 protein hattının vitro koşullarda protein profili çıkarılacağı ifade edildi.

Aslıhan Günel, çıkarılacak olan bu protein haritası ile hastalık moleküler mekanizmasının aydınlatılması ile elde edilen bilgiler ışığında çözüm yolları bulacaklarını dile getirdi. Günel, “Sürekli kendisini yenileyerek kullanılmakta olan kimyasal ilaçlara karşı direnç geliştiren, bitkiye zarar veren ağ benek leke hastalığı ile daha etkin mücadele için daha dayanıklı arpa hatlarının geliştirilmesi ıslahçılara önemli bilgiler sağlarken, yeni ilaç hedeflerinin aydınlatılması amaçlıyoruz.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri