Adü’lü Öğrenciler Eşik'te Edebiyat Yapıyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından iki ayda bir yayınlanan edebiyat, kültür ve sanat dergisi Eşik, 3.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından iki ayda bir yayınlanan edebiyat, kültür ve sanat dergisi Eşik, 3. sayısıyla okuyucularının karşısına çıkmayı bekliyor. Sahipliğini ve yazı işleri müdürlüğünü de öğrencilerin yaptığı dergi şiir, yazı, hikaye, roman ve röportajlarıyla dikkat çekiyor.

Eşik dergisinin en büyük amaçlarından birisinin, ayrılık şarkılarını bir tarafa bırakıp birlik beraberlik ve kardeşlik şarkıları bestelemek olduğunu belirten İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Engin Güler, “Bu amacımızı başardığımızı düşünüyorum. Edebiyat ve sanat, bir kuşun kanatları gibidir. Eğer bir toplumda bu iki değer veya bir tanesi bulunmazsa kuş uçamaz, yani kuşun kuş olarak bir değeri kalmaz, tavuğa döner. Tavuğun şöyle bir özelliği var ki gıdasını kendi temin edemez. Kim olduğu ve ne olduğu farketmeksizin, kim ne verirse onu yer. Sürekli başkasına muhtaçtır. İşte edebiyat, toplumları bu muhtaçlıktan kurtarır, hür bir kuş gibi gökyüzünde süzülmesini sağlar. Eşik dergisi ailesi olarak amacımız, bu hür kuşu tekrar uçurabilmektir.” dedi. Eşik’te öğrencilerin yanısıra yazar, şair ve diğer alanlardaki edebi yazılara da yer verdiklerini ifade eden Güler, bütün kadronun öğrenci olduğunu söyledi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şahin Baranoğlu’nun da büyük katkısı olduğunu söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri