Adnan Şenses’in Adı Fen Laboratuvarında Yaşayacak

Adnan Şenses’in kızı Arzum Şenses Alkuş, babası Adnan Şenses anısına Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan bir okula laboratuvar yaptırdı.Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ünlü sanatçı Adnan Şenses’in kızı babasının anısına...

Adnan Şenses’in kızı Arzum Şenses Alkuş, babası Adnan Şenses anısına Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan bir okula laboratuvar yaptırdı.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ünlü sanatçı Adnan Şenses’in kızı babasının anısına Güvercinlik Mahallesi'nde bulunan Güvercinlik Sudi Özkan Ortaokulu'na fen laboratuarı yaptırdı. Adnan Şenses’in ismi verilen fen laboratuarı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden Adnan Şenses’in kızı Arzu Şenses Alkuş, eşi Rüştü Bülent Alkuş İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ile protokol imzalandı. Protokol imzalama törenine; Okul müdürü Tevfik Konya, Adnan Şenses’in yardımcısı Adil Uydan, yakın arkadaşı Fazıl Özen, aile dostları Cüneyt ve Aysun Caner çifti de yer aldı.

Protokolün imzalanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Şenses’in kızına teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Arzum hanıma teşekkür ediyoruz. Adnan beyin anısına bir fen laboratuarı kazandırmak için müracaatlarını büyük bir memnuniyetle kabul ettik. Okulumuzdaki başarıya katkı sunacağına inanıyoruz. Birde yeni eğitim öğretim döneminin açılışına denk gelmesi bizi ayrıca sevindirdi. Bodrum’a bir de anaokulu kazandıracaklarına da inancım tamdır. İnşallah oda olur” dedi.

Kısa bir açıklama yapan Arzum Şenses Alkuş da, “Babam okuyan insanı her zaman takdir ederdi. Onun anısını yaşatmak için böyle bir şey düşündüm. Güvercinlik’i de çok seviyordu. Ufakta olsa okula bir katkıda bulunmak istedim. Eğitim çok önemli. Çocuklarımızın eğitimine destek vermemiz, bu konuda duyarlı olmamız lazım. Sadece devletten beklemememiz gerekir. İmkanı olan herkesin eğitimi desteklesin” ifadelerini kullandı.

Protokolün imzalanmasının ardından okula giden Şenses, yapımı tamamlanan laboratuvarı gezerek öğretmenlerden bilgi aldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri