Adliyeye Gelen Polis, Kendisini Sorgulayacak Hakim Arıyor

Sahur vakti terör ve yolsuzluğu soruşturan emniyet personeline yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan fakat tekrar yakalama kararı çıkan polislerden biri adliyeye gelerek teslim oldu. Mahkeme kapısının önüne gelen...

Sahur vakti terör ve yolsuzluğu soruşturan emniyet personeline yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan fakat tekrar yakalama kararı çıkan polislerden biri adliyeye gelerek teslim oldu. Mahkeme kapısının önüne gelen polis, kendisini sorgulayacak hakim bulamadığı için beklemeye başladı.

Sahur operasyonunda gözaltına alınan ve ifadeleri alınamadığı için serbest kalan polislerden 17’si hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Kararın ardından polislerden Mehmet Kılıç adliyeye gelerek teslim oldu. Mahkeme kapısının önüne gelen Kılıç, kendisini sorgulayacak hakim bulamadığı için beklemeye başladı. Diğer polislerin avukatları müvekkillerinin teslim olmaya hazır olduklarını ancak kendilerinin itirazda bulunacaklarını belirtti. İtirazlarının sonucuna göre müvekkillerinin teslim olacağını söyleyen avukatlar ancak henüz nöbetçi hakimin adliyeye gelmediğini ifade etti. Avukatlar bu konuyla ilgili tutanak tuttu.

Bu arada, savcı İrfan Fidan’ın polislerin serbest kalması kararını gözden geçirmesini talep ettiği 1. Sulh Ceza Hakimiliği kararının usule uygun olduğunu belirtti. Polislerin serbest kalmasına 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun’un yerine görev alan İslam Çiçek karar vermişti. Kararın gözden geçirilmesi talebini ise mahkemenin asıl hakimi Bekir Altun değerlendirdi ve kararın usule uygun olduğunu belirtti. Bunun üzerine savcının itirazı 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne gitti. Hakim Hulusi Pur ise 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri