Adliyede İkinci ‘kaç İsmail’ Vakası

Yolsuzluk ve rüşveti soruşturan polislere yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınan polislerden Veli Karlı’nın, 'gerekirse 500 bin kişi tutuklarız' sözüyle gündeme gelen Savcı Okan Özsoy’un odasındaki sivil giyimli bir şahıs tarafından...

Yolsuzluk ve rüşveti soruşturan polislere yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınan polislerden Veli Karlı’nın, 'gerekirse 500 bin kişi tutuklarız' sözüyle gündeme gelen Savcı Okan Özsoy’un odasındaki sivil giyimli bir şahıs tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı. Olayı tutanak altına alan Veli Karlı, kimliği öğrenilemeyen bu kişinin, “Bu süreçten zararlı çıkacaksınız.” dediğini belirtti.

İstanbul Adalet Sarayı’nda sorguları devam eden polislerden 10’u mahkemeye sevk edildi. Bir polis ise serbest bırakıldı. Adliye çıkışında açıklama yapan Avukat Özgür Gümüş, Savcı Okan Özsoy'un odasında 45-50 yaşlarında sivil giyimli bir şahıs tarafından müvekkiline sorular yöneltildiğini belirtti. Olayı tutanak altına aldıklarını kaydeden Avukat Gümüş, şahsın kimliğini belirleyemediklerini ifade etti.

Veli Karlı imzasıyla Gümüş'ün verdiği olay tutanağında şu bilgiler yer aldı:

"...Savcının odasına girdiğimde odada sivil giyimli 3 şahıs daha mevcuttu. Yanımda avukatın yokken Özsoy önce yumuşak bir tonla 'otur Veliciğim rahat ol!' dedi. Akabinde savcı beyin karşısında oturan 45-50 yaşlarındaki sivil giyimli bir şahıs bana hitaben 'bu süreçten zararlı çıkacaksınız. Seninle ilgili Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden bazı bilgiler geldi. Senin bu konu ile ilgili bilgiler vereceğini söylediler. Çalıştığın dönemle ilgili bize bu örgütsel yapı ile ilgili bize bilgi ver' dedi. Ben de örgütten kastının ne olduğunu sordum. 'Cemaat yapılanması' dedi.

...Bana 'avukatını kendin mi tuttun? Bunlar Cemaatin avukatı, avukatlar sizi kullanıyor' gibi ifadeler sarf etti. Soruşturma konusu ile ilgisi olmayan bir şekilde baskı yaptı. Benim bu hususlara olan itirazım üzerine savcı ban hitaben 'ben böyle ifade almam, tutanağa da geçirmem' dedi.

...Bu sırada sivil giyimli şahıs tarafından 'bildiklerini anlat, yoksa başın yanacak' şeklinde psikolojik baskı yaptı. Daha sonra savcı bey de tutmuş olduğu tutanağı şerh verme talebimi de kabul etmeden imzalamaya zorladı. Bahse konu olaylara savcılık katibi de şahittir. Ayrıca güvenlik kamerası incelendiğinde de anlattıklarımın sabit oldukları görülecektir. Saat 14.51) "

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri