Adliye Çalışanları Bakan Bozdağ'a Tepki İçin İş Bıraktı

Gaziantep adliye personelleri çalışma koşullarının iyileştirilmesi için adliye önünde eylem yaptı. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam yapılması için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Gaziantep adliye personelleri,...

Gaziantep adliye personelleri çalışma koşullarının iyileştirilmesi için adliye önünde eylem yaptı. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlarına zam yapılması için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Gaziantep adliye personelleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için adliye önünde iş bırakma eylemi yaptı. Adliye çalışanları adına basın açıklaması yapan Adalet Büro Sen Gaziantep Şube Başkanı Belya Can, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenerek, “Bizler böyle bir bakanlıkla çalışmak istemiyoruz.” dedi. Bakanlığın istenildiği zaman istedikleri kişileri astronomik rakamlarda zam yaptığını belirten Belya Can, “Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, bundan yaklaşık 2 ay önce yaptığı basın açıklamasında hakim ve savcılarla birlikte personelin de özlük haklarında iyileştirme yapılacağını açıklamıştı. Fakat geçen hafta yapmış olduğu açıklamalarda hakim ve savcılara 1,155 TL zam yapılacağını, personele zam yapılması halinde diğer kurumlardaki memurlarında isteyeceğinden bahisle bunun mümkün olmayacağını belirterek tarihi bir gaflete imza atmıştır.” dedi.

Adalet Bakanlığı'nın sadece isimde var olduğunu vurgulayan Can, "Adaletin en son tecelli ettiği yer Adalet Bakanlığı'dır. Hakim ve savcılarımıza iyileştirme yapılmasına karşı değiliz. Fakat aynı iyileştirmenin personele de yapılması adaletin kaçınılmaz bir gerçeğidir." diye konuştu.

Bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarının bilgisini veren Can, bakanlığın kendilerini duymamaya devam ettiği sürece iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. Basın açıklamasının ardından kalabalık grup sloganlar atarak dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri