Adli Hakim, Savcı Ve İdari Yargı Hâkim Atamaları Yapıldı

Avukatlık mesleğinden geçen 4. dönem adli yargı hâkim ve savcı adayları ile 9. dönem idari yargı hâkim adaylarının kura töreni yapıldı. Kura törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve çok sayıda hâkim ve savcı adayı katıldı.Ankara Nazım...

Avukatlık mesleğinden geçen 4. dönem adli yargı hâkim ve savcı adayları ile 9. dönem idari yargı hâkim adaylarının kura töreni yapıldı. Kura törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve çok sayıda hâkim ve savcı adayı katıldı.

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen kura törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) birinci daire başkanı İbrahim Okur, HSYK Üçüncü Daire Başkanı Ahmet Hamsici, Yargıtay Birinci Başkanvekili Abdulkadir İlhan, askeri yargı üyeleri, çok sayıda hakim ve savcı adayı ile aileleri katıldı.

Protokol sırasında yan yana oturan Hasan Erbil ile Bozdağ uzun süre sohbet etti. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program dönem birincilerine plaket verilmesi ile devam etti. Konuşma için kürsüye çıkan Bozdağ ise mikrofonların azizliğine uğradı. Mikrofonların bozuk olması nedeni ile konuşmasına başlayamayan Bozdağ, iki kere mikrofon değiştirmek zorunda kaldı.

Konuşmaların ardından kura törenine geçildi. HSYK birinci daire üyelerinin yerini almasının ardından kura töreni başladı. Kura töreni sırasında ismini ekranda gören hakim ve savcı adayları ise büyük sevinç yaşadı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri