Adıyaman Üniversitesi Kahta Myo 10. Yıl Mezunlarını Uğurladı

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu öğrencileri 2015-2016 öğretim yılı sonunda mezuniyet keplerini fırlattı.Kahta Meslek Yüksekokulu tören alanında gerçekleşen mezuniyet törenine Kahta İlçe...

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu öğrencileri 2015-2016 öğretim yılı sonunda mezuniyet keplerini fırlattı.

Kahta Meslek Yüksekokulu tören alanında gerçekleşen mezuniyet törenine Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Aydın, Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Öğretim Üyesi Mahir Serdar Yılmaz’ın selamlama konuşması ile başladı.

Mahir Serdar Yılmaz, “Sevgili öğrenciler, iki yıllık yoğun bir çalışma ve emeğin karşılığı olarak bu günü hak ettiniz, bunun için sizleri ailelerinizin huzurunda tebrik eder, bundan sonraki eğitim öğretim ve iş hayatınızda başarılar dileriz” dedi.

Kahta MYO birincisi Emine Koldaş, “Üniversiteler farklı kültürlerden gelen insanların bir araya geldiği kutsal bir mekandır. 2 yıl boyunca hocalarımızla sadece eğitim anlamında değil hayata dair birçok şeyi paylaştık” ifadelerini kullandı.

Kahta MYO Müdürü Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu ise konuşmasında, “Eğitilmiş insan gücünün artırılması ve ülkemizin çağdaş ülkeler arasında güçlü bir konuma ulaşmasında üniversitelere önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Kalitesi TSE tarafında tescil edilmiş ve Türkiye’nin 27. Dünyanın bin 183. üniversitesi olan ADYÜ ve bu üniversiteye bağlı Kahta MYO bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisindedir. Değerli veliler sizlerin duyguları herkesinkinden çok farklı dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, zorluklarla, zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz göz bebekleriniz, evlatlarınızı yaşam mücadelesinde başarılı olacakları ümit ederek uğurlamanın vakti geldi. İçinizde onların istikbali ile ilgili hiçbir endişe duymayın. Evlatlarınızı bize emanet ettiğiniz günden itibaren çok titiz çalışan akademik ve idari kadromuzun olağan üstü çabası ile yeterli meslek bilgisine donatılmış bireyler yetiştirdik. Bunun yanında ortaya özgüvenleri çok yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenebilen, yarınlara hazır gençler yetiştirdik” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Aydın, “Öğrenciler sizler gerekli eğitim ve öğretimleri aldınız. Günümüz teknolojisinde alanınızda yeterli bilgi sahibi oldunuz. Bunlar tabi ki yeterli değildir. Hiçbir zaman için aldığınız bilgileri yeterli olarak görmemiz mümkün değildir. Ama gerekli olduğu kadarını aldınız inşallah bundan sonra sürekli güncel gelişmelerle kendinizi güncelleyin. Mutlaka yeni bilgilerle donanın. Alanlarınızla ilgili sahaya gittiğinizde tecrübe sahibi olan iş arkadaşlarınızdan mutlaka tecrübelerini edininiz. Kendinizi daha donanımlı, verimli olmayı mutlaka kendinize prensip edininiz” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Aydın konuşmasının ardından Kahta MYO birincisi Emine Koldaş ile beraber yaş kütüğe plaka çaktı.

Yaş kütüğe plakanın çakılmasının ardından KAHTA MYO birincisi Emine Koldaş, okul ikincisi Sedef Öcel ve okul üçüncüsü Melike Alptekin’e diploma ve ödülleri verdi.

Daha sonra Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. İlkan Ali Olgunoğlu, Kahta İlçe Kaymakamlığı ve Kahta İlçe Belediyesinin KAHTA MYO’ya yapmış olduğu katkılar dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Öğrencilerin kepleri fırlatmasıyla mezuniyet töreni sona erdi. Mezuniyet törenin ardından öğrencilere mini bir konser verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri