Adıyaman Rüzgarı Feshane'de

Adıyaman Valiliği tarafında organize edilen Adıyaman Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında İstanbul Feshanede Adıyaman rüzgarı esti. Kommagene kültürünün eşsiz hoşgörüsüne tanıklık eden Adıyaman’ın, tarihini, kültürünü, mutfağını,...

Adıyaman Valiliği tarafında organize edilen Adıyaman Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında İstanbul Feshanede Adıyaman rüzgarı esti.

Kommagene kültürünün eşsiz hoşgörüsüne tanıklık eden Adıyaman’ın, tarihini, kültürünü, mutfağını, sahip olduğu tüm değerleri, gelenek ve göreneklerini kapsamlı bir şekilde tanıtmak amacıyla İstanbul Feshane'de bu yıl birincisi düzenlenen "Adıyaman Tanıtım Günleri" muhteşem ve görkemli bir açılış töreni ile başladı.

Adıyaman Valiliği tarafından düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri Feshanede büyük ilgi gördü. Açılış programının ardından Adıyamanlı sanatçılardan Mehmet Seske, Popstar Recep Tanyıldız ve Latif Doğan sahne alarak seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla gelen davetlileri coşturdu. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibi ile Kahta Halkoyunları Davul Show ekibi tarafından da gösteriler sunuldu.

İstanbul Feshane'de sahne alan bütün sanatçılara teşekkür ederek birer plaket takdim eden Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Adıyaman güneşin en güzel doğup battığı bir mekandır. Adıyaman sahip olduğu potansiyelle Güneydoğunun yıldızı parlayan bir ilidir. Anadolu'nun en eski yerleşim birimlerinden olan Adıyaman sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile adeta göz doldurmaktadır. Adıyaman, 2000 yıl önce Doğu ve Batı medeniyetlerini sentezleyen Kommagene uygarlığının eşsiz hoş görüsüne tanıklık etmiştir. Adıyaman güneşin vatanıdır. Ve bugün Türkiye’nin Güneşi İstanbul’da doğmaktadır." dedi.

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman Tanıtım Günlerine katılan bir çok ulusal televizyona da özel demeçler vererek, Adıyaman'ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerini anlattı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri