Adım adım fethe

Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu olan AGD'nin her yıl geleneksel olarak tertip ettiği İstanbul’un Fethi programı iki yıllık korona kısıtlamalarının ardından, coşkuyla gerçekleştirildi

Ecdadın İzinden Adım Adım” şiarıyla düzenlenen “ İstanbul’un Fethi ve Fetih Yürüyüşü” programında on binlerce fetih sevdalısı Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’un fethinin merkezi Fatih’e akın etti. Fatih Camii’nde ikindi namazında başlayan “fetih yürüyüşü” Beyazıt Meydanı’na kadar devam etti. Coşku ve heyecana ev sahipliği yapan Beyazıt Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, mehteran gösterisi yapıldı, ezgi ve marşlar okundu.

“FETİH SÜRECİ ÇOK İYİ TAHLİL EDİLMELİ”

Programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, fetih programında kutlamanın ötesinde; fetih nedir, bir “fetih hareketi” nasıl başarılı olur, bunu anlamaya ve anlamlandırmaya gayret edildiğini vurguladı. Karamollaoğlu, İstanbul’un fethinden çıkarılacak çok ders olduğunu söyleyerek, “Fethe hazırlık, fetih ve fetih sonrası süreci çok iyi tahlil etmeli ve çıkardığımız bu derslerden bugünün dünyasına dair kendimize bir istikamet çizmeli, yol haritası belirlemeliyiz. Kundaktan beşiğe, beşikten eğitim-öğretim sürecine kadar fatihler nasıl titizlikle yetiştirilir? Alimler ve hocalar buralarda nasıl ve hangi kritik rolleri üstlenir? Maddi ve manevi tüm hazırlıklar nasıl eksiksiz ve kamil manada yapılır? Bir toplum, bir ve beraber olarak aynı hedeflere nasıl kitlenir? Bu soruların cevabını çok iyi anlamak mecburiyetindeyiz; çünkü fethin başarıya ulaşmasının sırları işte buralarda yatmaktadır” ifadelerini kullandı.

CİHAT, GÜZEL AHLÂKI KUŞANMAKTIR”

Başarıya ulaşmak istiyorsak; örnek alınacak şahsiyetlerin ve düstur edinecek ilkelerin apaçık olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Eğitim alanında karşılaştığımız problemleri çözmek mi istiyoruz? İşte Fatih-Akşemseddin örneği... Sanayi ve teknoloji alanında bir ülke nasıl kalkınır? Ehliyet ve liyakat neden mi önemli? İşte Bizanslıların sınır dışı ettiği bir Macarlı ustanın istihdam edilişi ve surları yıkan topların dökümünü yapması örneği... Bugün toplumsal kutuplaşmadan ve insanların ötekileştirilmesinden çok muzdaribiz değil mi? İşte farklı fikirlere, farklı inanç ve yaşam biçimlerine hoşgörüyle yaklaşabilmenin ve insanları kamplaştırmamanın en güzel meyvesi Bizanslı Ortodoksların kurdukları şu cümle değil midir: ‘İstanbul’da Latin külâhı görmektense, Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederim...’ Tüm bu örneklerden çıkaracağımız ders şudur; cihat, Hakk’ı üstün tutmaktır. Cihat, iyiyi yaşatma mücadelesidir. Cihat, zalimlere karşı mazlumların yanında durmaktır! Cihat, güzel ahlâkı kuşanmaktır. Ve cihat, sözün güzelini söylemek ve işin doğrusunu yapmaktır” ifadelerini kullandı.

FETHİNİZ, GAZANIZ MÜBAREK OLSUN”

Fetih programında konuşan AGD/ MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümünde büyük bir iman, aşk ve heyecanla binlerce kardeşim olarak Anadolu’nun dört bir yanından, İstanbul’dan, Trakya’dan, Balkanlar’dan, Kıbrıs’tan koşup geldiniz. Fethiniz, gazanız mübarek olsun. Öncelikle bu kutlu fethin müjdesini Hendek Harbi’nde bizlere veren önderimiz, rehberimiz, Efendimiz (S.A.V.)’e, bu kutlu fethe nail olabilmek için sefere çıkan, İstanbulumuzun surlarında şehadete yürüyen Eba Eyyüb El Ensari Hazretleri’ne, fethin manevi mimarı, pusulası Akşemseddin Hazretleri’ne, Efendimiz (S.A.V.)’in övgüsüne nail olan, gençlerimize en önemli örneklerden, fethin komutanı Fatih Sultan Muhammed Han’a ve onun şerefli ordusuna, bizlerin yüreklerine fetih aşkını düşüren, tarihi kronolojiden kurtarıp kişinin ruhunu veren, İstanbul’un Fethi kutlamalarının sahibi, Millî Görüş davamızın merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mıza rahmet olsun, mekânları cennet olsun” dedi.

“YÜRÜYÜŞÜMÜZDE RABBİMİZ AYAKLARIMIZI SABİT KILSIN”

Pandemiden dolayı 2 yıl sonra programların meydanlarda yapıldığını hatırlatan Turhan, “Bu sene fetih programlarımızı farklı bir konseptte yapıyoruz. Önce 7 Mayıs’ta Diyarbakır’ın fethini binlerce kardeşimizle Fetih Yürüyüşü şeklinde gerçekleştirdik. Şimdi de İstanbulumuzun Fethi programımızı ‘Ecdadın İzinden Adım Adım’ başlığıyla yapıyoruz. Bu yürüyüşte; Efendimiz (S.A.V.)’in hicret yürüyüşündeki ayak izlerini takip etme gayreti var. Bu yürüyüşte; kalpleri, gönülleri hakikatle buluşturma seferi olan, kıblegahımızın, Kâbemizin bulunduğu şehirlerin anası, Mekke’nin fethine giden sahabe efendilerimizin ayak izlerini takip etme gayreti var. Bu yürüyüşte; İslam’ı caminin dışında konuşturmayanlara, ülkemizin insanını Batı’ya mecbur bırakan, Batı’ya köle yapmaya çalışanlara karşı, “Banane Amerika’dan!” diyen, Kudüs’ün özgürlüğü için 1980’de Konya’da ortaya konan Kudüs yürüyüşünün ayak izlerini takip etme gayreti var. Bu yürüyüşümüzde Rabbimiz ayaklarımızı sabit kılsın, istikametten ayırmasın, en hayırlı neticeleri almayı nasib etsin” diye konuştu.

“KİRLİ ELLERLE BU MEYDANDA HESAPLAŞTIK”

AGD/MGV İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu, “İstanbul’un fethinin 569. sene-i devriyesi yürüyüşümüzü Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri’nin dizinin dibinden başlatıp burada nihayete erdirdik. İstanbulumuzun en kıymetli ve en manalı meydanında fetih kutlaması programımızı gerçekleştiriyoruz. Bizler bu meydanda daha önce de defalarca toplandık. İffetin timsali olan bacılarımızın örtüsüne uzanan kirli ellerle bu meydanda hesaplaştık, o sefil zihniyeti bu meydanda verdiğimiz mücadele ile tarih sahnesinden sildik. Zalimleri, zorbaları, haksızlık ve hukuksuzluk yapanları bu meydanda telin ettik. Şimdi de bu meydanda İslami mücadelemizin neşvu nema bulduğu Beyazıt Meydanı’nda fetih programımızı büyük br coşkuyla gerçekleştiriyoruz. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diye konuştu.

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri