Adil ve Calvo iyi ikili oldu 

 Konyaspor'un başarılı stoper ikilisi Francisco Calvo ile Adil Demirbağ geride kalan 14 haftada gösterdikleri uyumla göz doldurdu. İki isim rakiplerin gol yollarını kapatarak yeşil-beyazlı ekibin  en az gol yiyen takım olmasına büyük katkı sağladı 

Arabam.com Konyaspor, bu sezon savunmasıyla ön plana çıkıyor. Ligde 14 maça çıkan yeşil beyazlılar, kalesinde sadece 9 gol gördü.

Süper Lig’de geride kalan 14 haftada topladığı 24 puanla 4.sırada yer alan Konyaspor'un başarılı stoper ikilisi Francisco Calvo ile Adil Demirbağ iki farklı alanda zirvede yer aldı.

İlhan Palut'un ekibi, 7 maçta rakiplerine gol şansı tanımadı. Maç başına 0,64 gol yiyen Arabam.com Konyaspor, bu alanda Spor Toto Süper Lig'de zirvede bulunuyor.

Ligin en az gol  yiyen takımı konumunda bulunan Konyaspor’un başarılı stoper ikilisi Francisco Calvo ile Adil Demirbağ iki farklı alanda zirvede yer aldı.

Savaşçı kimliğinin yanı sıra savunmada da liderliğiyle dikkatleri üzerine çeken yeşil-beyazlı takımın Kosta Rikalı stoperi Francisco Calvo, 71 başarılı uzun top atarak bu alanda ligin en iyisi oldu.

Konyaspor’un bir diğer başarılı savunma oyuncusu Adil Demirbağ ise ligde en çok pas arası yapan stoperler arasında İstanbulsporlu Okan ile birlikte zirvede yer aldı. 24 yaşındaki Adil, 11 kez pas engelleme yaptı.

Calvo geride kalan süreçte 13 lig maçında 2 gollük katkı sağlarken, Adil Demirbağ ise 12 lig maçında forma giydi. 

SPOR SERVİSİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri