Adı yetim kalmasın

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan, Elini tutmazsan adı yetim kalır projesi ile sadece Konya şubesi 10a yakın ülkeden bin 100 yetim çocuğa aile buldu
YETİMLERE AİLE ŞEFKATİ
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan, ‘Elini tutmazsan adı yetim kalır’ projesi ile 15 bin civarında yetim çocuğa sahip çıkılıyor. Konya İHH Dernek Başkanı ve Yetim Masası Sorumlusu Hidayet Yılmaz, 10’a yakın ülkenin yanı sıra Konya genelinde de 25 yetim çocuğa sahip çıkıldığını söyledi. Yılmaz, “Konya olarak şu anda hayırseverler aracılığı ile bin 100 yetim çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılayan birer aileleri oldu” dedi.
YETİMLER KORUMA ALTINDA
Yılmaz, Konya’da 845 sponsor ailenin bin 100 yetim çocuğa sahip çıktığını dile getirirken, “Her sponsor aile aylık 70 TL ile bir yetime atalık yapıyor. Bir babanın evladına sağladığı tüm imkanlar sponsor ailelerin katkıları ile bu yetimlere tanınıyor. Özellikle savaş mağduru yetim çocuklarımız ve tüm yetimlerimiz organ ve fuhuş mafyaları başta olmak üzere her türlü tehlikelerden korunuyor” diye konuştu.

Yetimlerden mektup

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan, ‘Elini tutmazsan adı yetim kalır’ projesine Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden yetim mektubu yağıyor

HER YETİME BİR AİLE
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan, ‘Elini tutmazsan adı yetim kalır’ projesi binlerce yetim birer aile sahibi oldu. Konya İHH Dernek Başkanı ve Yetim Masası Sorumlusu Hidayet Yılmaz, proje hakkındaki açıklamasında yetimlerin yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra yüzlerinin gülmesi için yaptıkları çalışmaları da anlattı. Yılmaz, Konya genelinde bulunan 25 yetim çocuğun yanı sıra 845 sponsor şirket aracılığı ile toplam bin 100 çocuğa sahip çıkıldığını söyledi. Yılmaz, “İHH Konya bürosu olarak bu alanda üzerimize düşen görevi yerine getirme çabası içerisinde olduk. Çalışmalarımızın neticesinde 750 Filistinli, 150 Çeçenistan, 150 Iraklı, 50 Afrikalı ve 25 Konyalı yetim çocuğa birer aile bulduk. Bu çocuklarımızın tüm ihtiyaçları 845 sponsor aile tarafından karşılanıyor. Her çocuğun bir aylık gideri 70 TL. Sponsor kardeşlerimizin aylık düzenli olarak yatırdıkları 70 TL ile her yetimin gıda, eğitim gibi önemli giderleri karşılanıyor. Yetimlerimiz sadece 70 TL ile değil bizlerin de katkıları ile bir babanın evladına sağladığı tüm imkanlara kavuşuyor. Bizim asıl istediğimizde bu. Yetimlerimizin yaşadığı acıyı unutturmak, onlara birer aile ortamını ve ailenin çocuğuna sağladığı tüm imkanları onlara sunmak. Bunun için bizlere katkı sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Konya olarak şu anda hayırseverler aracılığı ile bin 100 yetim çocuğa sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Yılmaz, bu rakamın 3 bine çıkması için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi. Özellikle savaş mağduru çocukların karşılaştığı en büyük tehlikenin misyoner, organ ve fuhuş mafyası olduğunu da hatırlatan Yılmaz, “Türkiye’de aileye muhtaç olan yetimlerimizin yaşadıkları sıkıntılar ile savaş mağduru olan ve savaşın ardından sokakta kalan yetimlerimiz arasında çok fark var. Çünkü tamamen korumasız bir durumda olan savaş mağduru çocuklarımız birçok tehlike ile karşı karşıya kalmakta. Bunların başında da misyonerlik, organ ve fuhuş mafyaları gelmekte. Biz bu bilinç ile yavrularımızın sadece tüketim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor bu tehlikelerden uzak tutmak için çocuklarımızı koruma altına alıyoruz” diyerek bu konuda yardımcı olmak isteyenlerin veya düzenli olarak aylık yapacakları 70 TL bağış ile bir yetime aile olacak hayırseverlerin kendilerine başvurmalarını istedi.
Yılmaz açıklamasının sonunda kendilerine gelen binlerce yetim mektubundan bazılarını örnek verirken, mektup yazan yetimlerin duygularını kaleme alırken yaşadıkları hüznü yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Yılmaz, “Bizlere ulaşan yetim mektup sayısı her geçen gün artıyor. Filistin’den, Çeçenistan’dan, Irak’tan, Somali’den, savaşın tüm zorluklarını yaşayan yüzlerce sav aş mağduru yetimin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce mektup geliyor. Hapsinin de istekleri ve sıkıntıları aynı. Savaşın soğuk yüzünden uzaklaşmak, savaşın aldığı anne ve babasının sevgisini bir başka aileden almak. İstedikleri tek şey bu. Bizlerde bu yetimlerimizin duygularına aracı olmak için bu projeyi hayata geçirmiştik. ‘Elini tutmazsan, başını okşamazsan, adı Ahmet değil, adı Ayşe değil adı yetim kalır. Elini tutmazsan adı yetim kalır’ sloganı ile yetimlerimizin duygularına tercüman olmak istedik. İnanıyoruz ki sizlerin katkısı, duası ve işbirliği ile binlerce yetimin elinden tutacağız” diyerek bir yetimin elinden tutmak isteyenlerin www.ihh.org.tr adresine veya Merkez PTT arkası İHH Konya Şubesine başvurmalarını istedi.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri