Adese’den Filistin’e yardım TIR’ı

Adese Alış Veriş Merkezleri İsrailin saldırıları sonucu binin üzerinde Filistinlinin hayatı kaybettiği Gazzeye yardım elini uzattı.

Temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan TIR’ı dün düzenlenen törenin ardından dualar ile uğurlayan Adese Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Cüce, Filistin halkına yardım etmeyi bir görev saydıklarını dile getirirken Filistin ve Gazze’de yaşayan Müslümanların ihtiyaçlarının giderilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Cüce, konuşmasında, “Filistin’de yıllardır yaşanan insanlık dışı saldırılar ve yaşanan insanlık dramı son bir ayda vahim bir boyuta ulaşmıştır. Zulüm nedeniyle Gazze yaşanmaz ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz bir duruma gelmiştir. Bunun için bizlerde tüm İslam ülkelerinde olduğu gibi Gazze halkına yardım elini uzatmak istedik. Adese olarak, bu yardım seferberliğinde bizlerde üzerimize düşeni yerine getirmeye gayret ediyoruz. Yardım aracımız, fırınları, fabrikaları yok olmuş, alt yapısı hasar görmüş bir şehrin gıda ihtilaçlarını karşılamak üzere yola çıkacak” dedi.
Yardımlardan söz etmek yerine yaşanan acılarda ders çıkarmamız gerektiğini dile getiren Cüce, “Şu an Filistin halkına uzanan yardım ellerinin, savaş görüntülerinin son bulmasının ardından geri çekilmemesi gerekiyor. Bizler zulüm altında yaşayan Filistin halkının bir süre sonra kendi kaderlerine bırakılmalarını istemiyoruz. Bu nedenle orada yaşayan kardeşlerimize yardım elimizi uzun süre uzatmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Filistinli kardeşlerimizin acılarını hafifletmeye yönelik gayretlerimiz sadece bir yardım aracıyla sınırlı kalmadığını ve kalmayacağını ifade etmek istiyorum” diye konuştu. Konuşmaların sonra okunan Kuran-ı Kerim ile içerisi tamamen temel ihtiyaç maddeleri dolu olan TIR dualar ile uğurlandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri