Adese’de krize rağmen ‘Prestige’li büyüme

Adese AVM, Prestige Marketler Topluluğuna ait, İstanbul, Kocaeli ve Sakaryada faaliyet gösteren 17 bin metrekare satış alanına sahip 11 mağazayı demirbaşları ile birlikte Varlık Devri Yöntemi ile satın aldı.
Adese AVM ve Prestige Marketler Topluluğu arasında  bir süredir devam eden görüşmelerin tamamlandığı ve Adese’nin Prestige’in 11 mağazasını, demirbaş ve envanteri ile birlikte varlık devri yöntemiyle devraldığı resmen açıklandı. Satın alma işlemi hakkındaki ayrıntıların kamuoyuyla paylaşıldığı bilgilendirmede Adese AVM Genel Müdürü Ramazan Keser, “Her iki taraf için de hayırlı olmasını dilediğimiz satın alma işlemi, Prestige Marketler Topluluğu’na ait mağaza, depo, envanter ve demirbaşlarının varlık devri yöntemiyle yapılmıştır” dedi.
Varlık devri yöntemiyle gerçekleştirilen satın alma sonrasında Adese; İstanbul’da Üsküdar, Sultanbeyli, Ümraniye, Maltepe, İçerenköy, Çekmeköy, Başakşehir’de bulunan yedi, Kocaeli’nde üç ve Sakarya’da bir adet olmak üzere toplam 11 mağazayı daha hizmet halkasına eklemiş oldu. Böylece Adese mağaza sayısını 131’e, hizmet verdiği şehir sayısını sekize çıkardı. Adese’nin daha önce 86 bin metrekare olan toplam satış alanı ise 103 bin metrekareye ulaştı.
YÜZDE 25’LİK BÜYÜME
Adese AVM Genel Müdürü Ramazan Keser, 1994 ve 2001’de yaşanılan iki ekonomik krizden de büyüyerek ve tecrübe kazanarak çıktıklarını hatırlatarak 2009 yılında, seçilen büyüme tipiyle gerçekleştirilen atılımlardan ilkini uyguladıklarını kaydetti. Keser, “Ekonominin önemli bir ayağını oluşturan ve yabancı sermayenin her geçen gün biraz daha müdahil olduğu perakende sektöründe, ürettiği katma değeri doğduğu coğrafya ile paylaşan ve Türkiye’ye özgü küresel perakende markası geliştirme vizyonumuzla, çeşitli illerimizden gelen talepleri değerlendirmeye devam edeceğiz.” dedi. Satın alma sonrası oluşan yeni rakamlar hakkında bilgi veren Keser, Marmara Bölgesi’ndeki faaliyet ağırlıklarını artırarak, toplamda yaklaşık %25’lik bir büyüme kaydedildiğini söyledi. Keser, “2007 yıl sonunda Adese, 69 mağazası bulunan Mercek ile birleşmiş ve gerekli kurumsal dönüşüm çalışmaları kısa bir sürede ve hizmette aksaması yaşanmadan tamamlanmıştı. Bu anlamdaki tecrübemiz, hizmete ara vermeden devrini aldığımız yeni mağazalarımızda yapmayı planladığımız standardizasyon ve revizyon çalışmalarını en kısa sürede gerçekleştirmemize yardımcı olacaktır.” dedi.
2009’DA ADESE
Adese, ekonomik krize rağmen, geçtiğimiz günlerde iki yeni açılış gerçekleştirdi. İlk olarak Konya merkezde faaliyet gösteren ve 760 metrekare satış alanına sahip bir mağazayı hizmet halkasına ekleyen Adese, Konya Beyşehir’de de 540 metrekarelik bir mağazanın açılışını yapmıştı.
Adese, Konya Vergi Dairesi tarafından Konya’nın en çok istihdam sağlayan şirketleri sıralamasında birinci seçilerek ödüllendirildi. Bir süre önce kriz nedeniyle, hiçbir şekilde işçi çıkarma yoluna gitmeyeceğini açıklayan Adese, geçen yıl vergi rekortmenliği ödülü de almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri