Adese, Türkiye’nin en büyük 165. şirketi

Adese, Capitalin 2008 yılı verilerini baz alarak hazırladığı Türkiyenin En Büyük 500 Şirketi araştırmasında yirmi üç sıra birden yükselerek Türkiyenin en büyük 165. şirketi oldu.
Türkiye’nin saygın ekonomi dergilerinden Capital’in bu yıl on ikincisini düzenlediği “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” araştırması; sektör büyümeleri, şirket sıralamaları ve özel sektörün gerçek gücünü yansıtması bakımından büyük önem taşıyor. Bir önceki yılın verilerine göre hazırlanan ve yaz aylarında açıklanan bu listeye, üç yıl önce, 199. sıradan giren Adese, listedeki yükselişine devam ediyor. “Capital 500” araştırmasında, geçtiğimiz yıl 11 sıra yükselerek 188. olan Adese, bu sene, 2008 yılının zorlu koşullara rağmen 23 sıra birden yükseldi ve 165’inciliğe yerleşti.
2009 ADESE İÇİN YATIRIM YILI OLDU
Perakende sektöründe yer alan 18 firma arasında ciro değerini en çok artıran dördüncü firma olan Adese, 2008 yılına ait 507.342.218 TL’lik cirosu ve % 23,3’lük büyüme oranı ile sektör ortalamasının üzerinde bir performans sergiledi. Araştırma hakkında kısa bir açıklama yapan Adese Genel Müdürü Ramazan Keser, “Capital 500” listesinde yirmi üç sıra birden yükselmelerinin, ivme kazanan bir yükseliş olarak yorumlanabileceğini belirterek “2008 yılındaki ekonomik şartların ne denli güç olduğunu tekrar hatırlamak yerine, bu zorlu dönemde gerçekleştirilen büyümenin bundan sonraki dönem için bizlere ümit verdiğini özellikle vurgulamak gerekmektedir. Üstelik, 2009 yılı içinde, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde yüksek ciro değerine sahip on bir mağazanın Adese bünyesine katılması, Karaman ve Konya’da önemli lokasyonların hizmete girmesi ve bu dönemde uygulamaya geçirilen verimlilik artıcı önlemler göz önüne alındığında, Adese’nin Capital listesindeki yükselişinin devam edeceği rahatlıkla söylenebilir.” dedi. Keser, perakende sektöründe önemli aşamalarından biri olan “500 milyon eşiği”ni aştıklarını; 2009 yılı içinde yapılan yatırımlarla Türkiye’nin kalıcı markalarından biri olma sürecinde büyük yol kat edildiğini sözlerine ekledi. Adese’nin 2009 yılı içinde personel sayısını en çok artıran firmalarından biri olduğunu hatırlatan Keser, bu sayının önümüzdeki yıllarda yeni yatırımlarla birlikte artacağını ifade etti.
ADESE’NİN MARKA DEĞERİ DE YÜKSEK
Adese’nin başarısı sadece ciro ile sınırlı değil. Adese, ekonomik verilerin yanı sıra, markanın kalıcılık ve bilinirlik oranlarına göre hesaplanan ve Capital’in 2006 yılından bu yana gerçekleştirdiği “Türkiye’nin En Değerli Markaları” araştırmasında, 67,83 milyon dolarlık marka değeriyle Türkiye’nin en değerli 58. markası olarak gösterilmişti. Adese, bu yıl içinde açıklanan bir diğer saygın araştırma dergisi olan Fortune’un “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” araştırmasında ise 136. sırada yer almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri