Adese İMKB'de işlem görmeye başlıyor

İttifak Holdingin perakende markası Adese, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'nda işlem görmeye başlıyor

25, 26 ve 27 Ekim tarihlerinde talep toplayan ve talebin yüzde 100'ünü karşılayan firmanın genel müdürü Mustafa Özeskiciler, konuya dair yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“İç ve dış piyasaları yakından izliyoruz. Talep toplamadan evvel piyasa hakikatlerini mercek altına alıp yola koyulduk. Piyasanın güç bir dönemden geçtiğini biliyoruz.

Ancak gerek bağlı olduğumuz İttifak Holding gerekse Adese özelinde bunalımları fırsata çevirme yetimizi hem 2001 hem 2009’da organik ve inorganik büyümeler ile kanıtlamıştık.

Bu dönemde de şirketimizi halka arz ederek istikrarlı büyüme ivmemizi artırmak ve bunalımı fırsata çevirme yetimizi yineleyerek yolumuza devam etmek istedik.

Bu kararı almamızda dünya piyasalarında beliren olumsuz havaya rağmen ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarıyla birlikte hem şirketimize hem de sektörümüze olan güvenimiz etkili oldu.” dedi.

ADESE’NİN HİSSELERİ 7,75 LİRADAN İŞLEM GÖRMEYE BAŞLAYACAK

“Halka arzdan yaklaşık 68 milyon liralık girdi elde ettik. Halka arz oranımız yüzde 29,4 oldu.” diyen Özeskiciler, grup şirketlerinden Selva Gıda’nın aldığı hisselerin 6 ay süreyle satılmama garantisi bulunduğunu dile getirdi. Özeskiciler, şöyle devam etti:

“Bu piyasa şartlarında halka arzı başarıyla tamamlamış olduk. Böyle bir dönemde arzdan elde ettiğimiz değer Adese’nin gelecek planlarını hayata geçirmede, büyümenin ihtiyaç duyduğu finansmana kaynak oluşturmada ciddi bir girdidir.

Hedeflediğimiz büyüme oranlarımızı yakalayacağımıza ve yeni paydaşlarımıza da değer üretmeye devam edeceğimize olan samimi inancımı paylaşmak isterim.

Halka arzımıza ilgi duyan bütün kesimlere ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Bundan sonraki dönemde de bütün paydaşlarımızla yeni yatırımlarımızı, Adese olarak ürettiğimiz değerleri paylaşmaya devam edeceğiz ve Adese’nin gelişim hikâyesini birlikte yazacağız.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri