Adem Karataş’tan 4 yeni kitap

İlahiyatçı-Yazar Adem Karataş’ın 4 yeni kitabı Kitapmatik Yayınları’ndan çıktı.

Karataş’ın Hz.Peygamberin Oruç İbadeti, Dünden Bugüne Kurban İbadeti. Hz.Peygamberin İtikaf İbadeti ve Namaz Hocası kitaplarıyla birlikte 27 kitabı yayınlanmış oldu.

Yayınladıkları kitapların gelirleri ile Kur’an Kursu yaptıracaklarını ifade eden Karataş, “Yayınlarımızın gelirini tamamen Beyt-ül Hikmet bünyesinde inşa edilecek Kur’an kursunun yapımına harcayacağız. Bir miktar para biriktirdik. Yer ve maddi noktada eksiklerimiz var bu eksiklerimizi tamamladıktan sonra inşallah yeni nesillerin Kur’an ile buluşacağı bir kurs yapacağız” dedi. Kitaplarının pek çoğunun yabancı dillere çevrildiğini söyleyen Karataş, şöyle konuştu: “Bazı kitaplarımız 3. baskısını yaptı. Hz. Meryem kitabımızın İniglizce ve Arapça çevrileri yapılıyor. Boşnakçası 3 baskı, Arnavutçası 1 baskı yaptı. Elif-Ba cuzümüz Arnavutça basıldı, gürcüce basılacak. Hazırladığımız kitapların doğruluğu noktasında tek tek ayetlerle, hadislerin kaynağından delillerini inceleyerek yazıyoruz. Kitaplarımıza ‘kitapmatik.com.tr’ adresinden ulaşıp alabilirsiniz.”

ÂDEM KARATAŞ KİMDİR?

1968 yılında Bozkır'ın Tepearası köyünde dünyaya geldi. Kur’ân Kursu eğitimini Fatih Kur’ân Kursu’nda, Ortaöğrenimini de Konya Merkez İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Üç yıllık kitapçılık hayatından sonra, 1992 yılında Siirt ili Pervari ilçesi Beğendik Kasabası Merkez Câmii’nde İmam Hatib olarak göreve başladı. 1996 yılında Konya ili Meram ilçesi Güneydere Köyüne naklen atandı. 1999 yılında Meram ilçesi Kurtuluş Câmii’ne geldi. İmamlık görevi esnasında Eskişehir A.Ö.F. Sosyal Bilimler Önlisans Programını bitirdi. Karataş, 2000 yılından itibaren Uzunharmanlar Muradiye Câmii’nde İmam Hatib olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir kız babasıdır.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri