Adayları, genel başkanlar açıklayacak

Siyasi partilerin Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını genel başkanlar açıklayacak.

Yarın Konya’da olacak olan Başbakan Erdoğan’ın Büyükşehir için adayı açıklaması bekleniyor. AKP İl Başkanı Faruk Dügen ise şu an itibariyle Büyükşehir ile Karatay için aday adaylığı başvurusu yapılmadığını açıkladı. Dügen, Meram ve Selçuklu içinse aday adaylığı müracaatları olduğunu kaydetti.


Saadet Partisi’nde, merkez ilçeler ile Büyükşehir adaylarını Genel Başkan açıklayacak. İl Başkanı Veli Tolu, belde ve taşralarda adayların yüzde 80’inin belirlendiğini, geri kalanlarda ise birden fazla aday olduğu için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Tolu, Büyükşehir ve merkez ilçeler için teşkilat yoklaması ve anket çalışmasının yapıldığını, adayları Ocak ayında Konya’ya gelecek olan Numan Kurtulmuş’un gerçekleştirilecek törenle açıklayacağını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Ali Yücel de merkez ilçeler ve Büyükşehir adaylarının Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin önümüzdeki günlerde yapacağı Konya ziyaretinde açıklanacağını ifade etti. Adayların yüzde 80’inin belli olduğunu da hatırlatan Yücel, “Önümüzdeki günlerde iki program gerçekleştireceğiz. Genel Başkanımızı da davet ettik. Konya ziyaretinde merkez ilçeler ve Büyükşehir adaylarını açıklayacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri