Adaylar sahaya iniyor

25. Dönem Milletvekili adaylarının belli olmasının ardından partilerde seçim çalışmaları hızlandı. İktidar ve muhalefet partilerinin milletvekili adayları ise kamuoyu için büyük sürpriz oldu

25. Dönem Milletvekili adaylarının belli olmasının ardından partilerde seçim çalışmaları hızlandı. İktidar ve muhalefet partilerinin milletvekili adayları ise kamuoyu için büyük sürpriz oldu

GİTMEDİĞİMİZ KÖY KALMAYACAK

Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat da belirlenen adayları tebrik ederek, şu açıklamayı yaptı" bugüne kadarki olgun yaklaşımları, Konya ve AK Parti konusundaki çabaları ile sürece katkılarından dolayı da tüm aday adaylarına teşekkür ederim. Sürecin partimiz, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum. 7 Haziran’a kadar adaylarımızla, teşkilatlarımızla ve aday adaylarımızla birlikte yeni bir zafer için canla başla çalışacağız. 7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Milletvekilliği Genel Seçimleri için teşkilatımıza başvuran 206 aday adaylarımız ile oldukça olgun, verimli ve başarılı bir dönem yaşadık. Tarafsız olarak yürüttüğümüz bu süreç sonucunda genel merkezimiz 206 aday adayını büyük bir titizlikle değerlendirdi ve 14 kişilik aday listemiz ortaya çıktı. Öncelikle kararın şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Gitmediğimiz, köy, mahalle ve hane bırakmama hedefindeyiz. Hemşehrilerimize kendimizi, adaylarımızı ve Yeni Türkiye'yi anlatacağız.

TÜRKİYE'NİN VİZYONUNU DEĞİŞTİRECEĞİZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Konya Milletvekili aday listesini değerlendiren MHP İl Başkanı Murat Çiçek, "7 Haziran tarihine iki aydan kısa bir süre kaldı. MHP olarak yaklaşan seçimlerin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ülke uçurumun kenarına gelmiştir. Her alanda eksiklikler artık gün yüzüne çıkmıştır.  Artık sadece MHP değil, vatandaşlar da bu durumun farkındadır. Tekelleştirdiler. PKK'ya verilen tavizler kırmızı çizgiyi çoktan aşmıştır. Ülkeyi bölme gayesi güden, bebek katilleri Terör örgütleri mensuplarını şımartıldığını görmekteyiz. Ekonomide şişirilen rakamlar artık ekonominin bozulduğunu gizleyememektedir. Vatandaşlar artık tedirgin" ifadelerini kullandı. Aday listesi hakkındaki görüşlerini ifade eden Çiçek, "Adayları belirleme noktasında ciddi bir çalışma içerisine girdik. Büyük bir değerlendirme aşaması oldu. Biz bunları yaparken, kişisel rant değil, 1 oy nasıl fazla kazanırız, gayesi ile çalışmalarımızı yürüttük.  AK Parti'nin listesinde olan adayları, AK Parti'nin yöneticileri bile bilmiyor. Bir kısmı Konya'dan dahi müracat etmemiştir. MHP iktidar olması halinde Türkiye'nin vizyonu gelişecektir. Tüm adaylarımız vekilliğe yakışan isimlerdir. Bütün arkadaşlarımız elleri taşın altına koydu. Biz iktidarlığımıza inanıyoruz. Vatandaşlarımız da inansın. Faruk bey konusunda ise yorum yapmak istemiyorum. Ancak 15 yıl boyunca ciddi hizmetler yapmış bir isimden bahsediyoruz.  Faruk beyin aday gösterilmemesi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin kararıdır" ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ 5 VEKİL ÇIKARMAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bekir Yetiştirici de, aday kadrosunun çok güçlü olduğuna dikkat çekerek, "28 aday adayımız vardı. Hepsi de Konya'da bir saygınlığı olan isimlerdi. Ancak 14 aday ismi belirlendi. Bu adaylarımız arasında 5 avukat, 2 doktor, 3 eğitimci, 2 mühendis ve 1 tane de mimar arkadaşımız bulunmakta. Yaptığımız ön seçim demokrasi adına bir kazanımdı. İnşallah diğer partilere de örnek olmuşuzdur.  İş ve özel hayatıyla örnek olacak arkadaşlarımız listede mevcut. Bu arkadaşlarımız daha önce de partinin çeşitli kademelerinde görev yapmıştır. 2. sırada bayan bir arkadaşımız var. Açıkçası 2. sırada bayan bir arkadaşımızın olması beni sevindirdi. Bayan arkadışımızın bizlere oy kazandıracağına inanıyoruz. Aday adaylığı sürecinde tüm arkadaşlarımız birbirleri kucakladı. Çok samimi bir ortam vardı. Listedeki arkadaşlarımıza Gürsel Tekin'in katılımlarıyla mazbatalarını verdik. CHP iktidar olduğu taktirde Konya'ya büyük katkılar sağlayacaktır. Geçtiğimiz genel seçimlerde ikinci milletvekilini çok az bir farkla kaybettik. Ben ikinci ismi garanti olarak görüyorum. 3. sırada Turgay Bilge var. Kendisinin 3. milletvekili çıkarmamız konusunda çok çalışacağına inanıyoruz. Dördüncü sırada da veteriner bir arkadaşımız var. Bu arkadaşımız da oy sayımızı artıracaktır. Benim şahsi hedefim 4. Ancak 5.'yi de zorlayacağız" şeklinde konuştu.

BERKHAN PARLAK

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri