Adaya Tepki Gösteren Ak Parti Teşkilatı İstifa Etti

AK Parti Köşk İlçe Başkanı Halil Kaçmaz, yeniden aday gösterilen ilçe Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç'a tepki göstererek istifa etti.

AK Parti Köşk İlçe Başkanı Halil Kaçmaz, yeniden aday gösterilen ilçe Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç'a tepki göstererek istifa etti. Mevcut başkan Kılınç'ın imar yolsuzluğundan soruşturmasının devam ettiğine vurgu yapan Kaçmaz, "Maalesef bu adayımıza destek verenler işlenen eylemlere dolaylı da olsa ortak olmuşlardır." dedi.

AK Parti İl Başkanlığı’na istifasını dilekçe ile bildiren Halil Kaçmaz, şu görüşlere yer verdi; “AK Parti ilçe teşkilatının 2002 tarihindeki kuruluşundan bu yana arkadaşlarımız ile birlikte, yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkanlığı gibi bir çok birimde severek görev yaptım. Başbakanımıza ve ekibine inandık ve güvendik. Güvenimiz tamdır. Ancak aday tespiti işlemlerinde yanlış bilgilendirmelerin olduğu kanaatindeyiz. Köşk ilçesindeki belediye başkanlığı aday tespitinde hangi usul ve esasın benimsendiği belli olmayıp, gazetelerdeki imar yolsuzlukları hala manşet olarak mevcut olan, Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturma dosyası devam eden, mahkemelerce aklanmamış, hatır gönül, dost, akraba ve iş ilişkileri esas alınarak yapılan adaylık tespitine güvenmemiz ve savunmamız mümkün değildir. Maalesef bu adayımıza destek verenler işlenen eylemlere dolaylı da olsa ortak olmuşlardır. İlçe teşkilatının görüş ve önerilerini hiçbir şekilde dikkate almayan, temayül, anket gibi araştırmalara, eğitim durumu gibi kıstaslara hiçbir şekilde itibar etmeyen adeta ilçe teşkilatını yok sayan, partimizin ismi olan adalet ve ak gibi güzel isimleri ile yakışmayan şekilde yapılan adaylık tespiti neticesinde adil, demokratik ve eşit davranılmaması, bizlerin görüşlerine hiçbir şekilde itibar edilmemesi, bu aşamada açıklanan bu adaya sahip çıkmak arkasında durmak Ak Partimizin kuruluş felsefesi, tüzük, yönetmelik ve seçim beyannamelerine aykırılık teşkil etmektedir.”

Kaçmaz, 20 kişiden oluşan Köşk ilçe teşkilatında 14 kişinin istifa ettiğini bir kişin de istifa edeceğine bildirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri