Adanalı İşadamları: Abd İle Askerî Ağırlıklı İlişkiler Ekonomiye De Yansımalı

Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan, ABD Adana 2. Konsolosu J.

Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan, ABD Adana 2. Konsolosu J.M. Saxton Ruiz’e, “Bugüne kadarki askerî üs ağırlıklı ilişkiler, ekonomik gelişmelere de yansımalı.” dedi. Gülcan, Ruiz’in ziyaretinde yaptığı konuşmada, İncirlik Üssü sebebiyle şehrin ABD ile farklı bir bağlantısı bulunduğunu belirterek, “ABD’nin çeşitli kentlerinde görev yapan genç işadamları ve STK’larıyla ortak aktiviteler gerçekleştirmek üzere dış ticaretten yatırıma bir köprü kurulmasını arzu ediyoruz. Bunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Adana’nın, Avrupa’nın yatırım potansiyeli en yüksek şehirlerinden biri olduğunu belirten AGİAD Başkanı Gülcan, “OSB’mizde, serbest bölgemizde ABD’li firmaların yatırımlarını görmek, ortak yatırımlar yapmak ve dış ticaretimizi geliştirmek istiyoruz. Adana, tekstil başta olmak üzere endüstriyel birçok alanda üretiminin yarısını, zor beğenen Avrupa ülkelerine satabiliyor. Konsolosluğun daha etkin çalışmasıyla ABD ile olan ekonomik ilişkilerimizin daha da geliştirilebileceğine inanıyoruz. Bu çerçevede başta üyelerimize vize kolaylığı olmak üzere ortak pazar araştırmaları, yatırımlar gibi konularda birlikte çalışabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Konsolos Ruiz de siyasi ve ekonomik işler müdürü olarak görev yaptığını belirterek, önerileri değerlendireceklerini söyledi. Önümüzdeki ay Gaziantep’te bölgenin iş dünyası temsilcileriyle ABD pazarı ve ekonomik ilişkiler içerikli bir toplantı yapılacağını belirten Ruiz, AGİAD üyelerini şimdiden davet ettiklerini aktardı.

Ziyarette AGİAD Başkan yardımcıları Ümit Özer ve Sefa Noyaner, Yönetim Kurulu üyeleri Ziya Alim Koçer, Arzu Yıldızak, Cenk Yakın, Dinçer İşisağlam ve Cenk Gizir de hazır bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri