Adanalı Gençler, Polislerle Birlikte Tarihe Yolculuk Yaptı

Adana’da polis daha çok göçle gelen ailelerin bulunduğu mahallede yaşayan ailelerin çocuklarını terör örgütlerinden korumak ve kurtarmak amacıyla ‘Tarihe Yolculuk Projesi’ geliştirdi. Proje, terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce terör...

Adana’da polis daha çok göçle gelen ailelerin bulunduğu mahallede yaşayan ailelerin çocuklarını terör örgütlerinden korumak ve kurtarmak amacıyla ‘Tarihe Yolculuk Projesi’ geliştirdi.

Proje, terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce terör örgütlerinin eleman temini ve suç oluşumunun önüne geçilerek risk grubunda yer alan çocuk ve gençlerin korunması, ortak kültür ve tarihimizi tanıtabilmek amacıyla Şakirpaşa, Dağlıoğlu Hürriyet ve Ova mahallelerinde ikamet eden gençlere yönelik hazırlandı.

Proje ile gençlerin suça sürüklenmelerinin önlenmesi ve ülkeyi tanıyarak sahiplenmesi amacıyla, 40 kişilik bir grup ile Ankara, İstanbul ve Çanakkale’yi kapsayan bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretler kapsamında gençler ilk olarak Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret ederken bir sonraki gün İstanbul’da rehber eşliğinde yapılan Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Cami ve Topkapı Sarayı gezilerine katıldı, boğaz turu yaptı.

Daha sonra Çanakkale’ye geçen gençler, burada da Gelibolu ilçesinde rehber eşliğinde 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ile Alçıtepe köyündeki Çanakkale Şehitliği Müzesi ve Çanakkale Abidesi, Sargı Yeri Hastanesi, Seyit Onbaşı Anıtı ve Topçu Tabyalarını gezdi.

Geziye katılanlar hayatlarının en güzel günlerini geçirdiklerini belirterek, duydukları mutluluğu dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri