Adana'daki depremler korkuttu

Adana'nın Kozan ilçesinde 4,6, 4,5 ve 4 büyüklüğünde 3 deprem gerçekleşti. Konuyla alakalı bölgede panik yaşanırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tarafından aktarılan bilgilere göre, merkez üssü Kozan olan 4,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Saat 05.32'deki depremin 7,6 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

BÖLGEDE 2 DEPREM DAHA YAŞANDI

Yaşanılan İlk depremden 1 dakika sonra aynı yerde 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. 05.34'te ise 4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA DEPREMLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ekiplerin sahada taramalarını sürdürdüğünü şu ana kadar olumsuz bir durum ile karşılaşamadığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Adana Kozan merkezli 4.6, 4.5, 4 büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedillen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri