Adana'da Polis, Uyuşturucu Tacirlerine Yönelik 2 Ayda 9 Operasyon Yaptı

Adana’da polis uyuşturucu satıcıları ile terör örgütü yandaşlarına yönelik iki ayda 9 ayrı operasyon gerçekleştirdi. İlk operasyon, uyuşturucu satıcılarına yönelik 3 Eylül’de merkez Seyhan ilçesi Hürriyet mahallesinde gerçekleştirildi....

Adana’da polis uyuşturucu satıcıları ile terör örgütü yandaşlarına yönelik iki ayda 9 ayrı operasyon gerçekleştirdi.

İlk operasyon, uyuşturucu satıcılarına yönelik 3 Eylül’de merkez Seyhan ilçesi Hürriyet mahallesinde gerçekleştirildi. 1500 polisin katıldığı hava destekli baskında, dedektör köpekleri ile yapılan aramalarda 40 kilo esrar, 512 uyuşturucu hap, 1 pompalı tüfek ele geçirildi.

10 Eylül’de Seyhan ilçesi Yenibey mahallesinde, yine sokakta uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon yapıldı. Baskında, 9 kilo 506 gram esrar maddesi, 25 gram eroin maddesi, 5 adet uyuşturucu hap, 65 kök Hint keneviri, 2,5 gram uyuşturucu hap tozu, 6 adet pompalı tüfek, 65 adet kartuş, 3 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet bilye atar tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca, 8 adet tabanca üst mekanizması, 3 adet silah namlusu, 8 adet silah gövdesi, 29 adet şarjör, 46 adet mermi, 1 adet çelik yelek ile 1 adet çalıntı motosiklet ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı.

18 Eylül’de merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa ve Uçak mahallelerindeki operasyonda çok miktarda uyuşturucu ve 2 ruhsatsız silah ele geçirildi. Haklarında yakalama kararı olanların da olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

24 Eylül’de, uyuşturucu satıcısı, kapkaç ve hırsızlık şüphelileriyle, terör örgütü yandaşlarına yönelik merkez Seyhan ilçesi Denizli, Mithatpaşa ve Narlıca mahallelerindeki 1000 polisin katıldığı operasyonda, 3,5 kilogram uyuşturucu madde, 7 ruhsatsız silah, 2 tarihi heykel, 140 bin paket kaçak sigara ve 1770 şişe sahte içki ele geçirildi. Aralarında haklarında yakalama kararı olanların da olduğu 19 şüpheli gözaltına alındı.

27 Eylül’de uyuşturucu satıcılarına yönelik merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs, Anadolu ve Yeşilbağlar mahallelerinde 29 ayrı noktaya eş zamanlı gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, ruhsatsız 2 tabanca, 6 pompalı tüfek, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, satışa hazır hale getirilmiş çok miktarda uyuşturucu ele geçirdi, 13 kişi gözaltına alındı.

2 Ekim’de merkez Yüreğir ilçesi Şehit Erkut Akbay ile Çamlıbel mahallesinde 28 adrese operasyon düzenlendi. Çıkar amaçlı organize suç örgütü lideri H.G. isimli şüpheli şahıs ile birlikte 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 1 tabanca, 3 şarjör, 92 adet fişek, 7 adet pompalı tüfek, 77 adet av tüfeği fişeği,2 milyon 325 bin 800 TL tutarında 15 adet çek, 5 milyon 487 bin 750 TL tutarında 34 adet senet ve ayrıca 150 bin Euro tutarında senet, 367 bin 830 TL tutarında şahıslar adına düzenlenmiş 13 tapu senedi ile 6 bin 500 TL tutarında para ele geçirildi.

9 Ekim’de ise terör örgütü yandaşlarına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Kobani'yi bahane ederek sokakları kapatan, araçları ve dükkanları yakarak kamu binalarına zarar veren, polise molotof bombası, havai fişek ve taşla saldıran terör örgütü yandaşlarının Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Barbaros, Yenibey, Hürriyet, Denizli, Gürselpaşa, Mithatpaşa, Şakirpaşa, Ova, Onur ve Uçak mahallelerinde belirlenen adreslerine yapılan baskınlarda, bir evde 3 tabanca, bir sallama diye tabir edilen bıçak ve bir pompalı tüfek çıktı. Operasyonda 30'dan fazla kişi de gözaltına alındı.

10 Ekim’de şehir merkezindeki izinsiz gösterilerde polise silah, taş, havai fişek ve molotof bombası saldıran terör örgütü yandaşlarına merkez Hürriyet ve Barbaros mahallerine gerçekleştiren operasyonda 10 şüpheli yakalandı.

En son operasyon ise 21 Ekim’de sabahın ilk ışıklarıyla başladı. Hava destekli baskında, Dağlıoğlu ve Gülbahçesi’nde zehir tacirlerine yönelik operasyona 700 polis katıldı. 19 adrese eş zamanlı yapılan baskında, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri